melker71

Members
 • Content count

  336
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

204 Excellent

About melker71

 • Rank
  Spammare
 1. Noah Welsh stängs av! Känns Ok tycker jag! Växjöspelaren Noah Welch fälls för tackling mot huvudet i gårdagens match mellan Färjestad och Växjö. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2017/2018. När det återstår ca fyra minuter av ordinarie matchtid får Färjestadsspelaren Rasmus Asplund pucken på kroppen i mittzonen och åker in i anfallszonen. Några meter in i zonen står Växjöspelaren Noah Welch och försöker nå en studsande puck. Welch missar pucken och sätter då upp underarmen/armbågen med kraft i ansiktet på Asplund. Asplund spelar inte vidare efter smällen i ansiktet. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Noah Welch för tackling mot huvudet. Nyckelfaktorer All kraft riktad mot huvudet Skaderisk Avstängning 3 matcher, från den 8 december till 21 december. Böter 13.000 kr
 2. Oj oj vilken härlig match, fantastiska mål, klubbor och armbågar i nyllet, zebror som irrar runt i bedömningen, filmningar, kanonräddningar och individuella prestationer av högsta klass. Strålande underhållning. Givetvis är resultatet enormt frustrerande, speciellt efter Welsch fula armbåge och med 5 min förväntat PP så tändes ju hoppet, men det blev antiklimax. Elias Pettersson, hur i helvete kan en junior leda poängligan efter 26 omgångar, göra 4p ikväll varav 2 liggandes bakom röd linje? Sjukt, hoppas han får hålla sig frisk o hel över JVM. Haugen varvade kanon räddningar med sämre ingripanden, men ändå en bra insats. Westin tyckte jag gjorde en fin match och ändå -2, märkligt. Wikstrands lugn o uppspel är högsta klass, med mer fart under rören så hade han spelat i betydligt större sammanhang, bra för oss att knäcken finns där. Lilliz såg piggast ut av forwards första halvan, andra halvan ger jag till Asplund (som däremot var riktigt kass första halvan). Alex har det tungt! Tar för långa byten och fuskar i defensiven, tycker inte han heller tar initiativ framåt. Här har vi många snäpp att skruva upp, bådar gott för framtiden. Halva serien spelad och vi ligger 2:a alternativt 3:a! Mycket bra och jag är positivt överraskad, topp 6 känns absolut möjligt även om mitt tips som 7:a i sådant fall missas. Vår offensiv är den bästa jag sett på mången år och när försvarsspelet snart blir bättre så vete faen om detta inte kan bli en riktigt kul säsong. Fight lördag/söndag, 4 pinnar vill jag ha innan julledigheten.
 3. Herregud vilken hockey vi lirar! Anfallsspelet är sjukt bra och undantaget sista 5 min i första och sista 15 så är det ren utklassning! Vi vann ett tag alla närkamper, kom ut med puck hela tiden och är så individuellt skickliga, vem kunde ana detta fantasifulla spel efter förra och för all del senaste 4-5 säsongerna! Linkan gör hattrick och leder hela SHLs mål liga, får därmed 5+ i betyg och resten får nöja sig med 5 i betyg ikväll. Jo, jag vet att vi släppte in 4 och tycker absolut att det är onödigt, men tänker inte fokusera på det en dag som denna. Malmö hemma härnäst, sen 2 ggr KHK borta innan Växjö hemma. Ska bli oerhört kul, nu kör vi!
 4. Oj vad kul att få stopp på Lakers segersvit och att vi knappade in på 1:a platsen. Visst släpper vi till flera klara lägen bakåt, har några sköna medstudsar i andra perioden som håller sig utanför Steens målbur men vi möter ändå serieledaren på bortaplan och vinner rättvist 2 perioder av 3 så i min bok gör vi en grym match! Nygård gör en stormatch! Älskar när han är inne på plan, sällan inne på baklängesmål och jä...ar vad med puckar han stjäl och jobbar fram lägen. Åsa och MJs mål! Vilken passning av Virtanen och timing av farbror Åsa. Snyggt. Uttagen målvakt har ännu inte lönat sig i ngn av FBKs matcher denna säsong om jag minns rätt. Däremot har vi säkert gjort minst 7-8 mål i tom bur och Melarts jätterensning satt gott. Oscar Steen är i bra form, vore kul om han fick lite poäng som belöning. Törngren likaså, att han inte fick in Åslunds pass fattar jag inte men vi spar den till ngn annan gång. Örebro nästa, säkert revanschsuget efter kvällens stortorsk mot jumbon, 2-2 kanske med Asplund som segerskytt i OT.
 5. Stabil insats ungefär som förväntat och skönt med seger. Inte ofta jag känner en önskan att 4:e linan ska in o spela, men som de gör det nu så är det riktigt kul att titta på, speciellt Törngren har fått ett rejält uppsving och det är gott att se även O Steens spel. Synd om Åslund som just nu har lite hjälp av sina kedjekompisar. Martin J mår nog rätt bra ikväll, förutom skottstyrkan som redan nämnts så är jag imponerad av hans fysik, stenhård i kropp och utmärkt balans. Önskar också att Ryno får göra några mål snarast, ett enda i öppen bur denna säsong är för lite av en sådan spelare med så mycket speltid och kvalitet. Asplund såg pigg ut igen, härligt. Växjö borta härnäst, kan väl inte bli värre motstånd just nu och därför kan jag nöja mig med en 3-2 seger på O.T.
 6. Rolig match för den som gillar mycket mål och det motsvarade iaf förväntningarna man hade när ligans två målgladaste lag drabbade samman. Tyvärr slashade hockeygudarna oss rejält på fingrarna sista 22 minutrarna med 4 baklängesmål och så var den kvällen historia med ytterliggare ett streck i torskkolumnen. Vår effektivivitet är häpnadsväckande återigen med 5 mål på 24 skott, fantastiska siffror och visst är det underhållande att se på när vi är i anfallszon eller på väg dit. Många stulna puckar pga bra forechecking, där är vi starka. Jätteroligt för Zetterlund-Steen-Törngren att göra en sådan fin match och att Törngren gjorde 2 kan betyda mycket för självförtroendet och därjed för oss om 4:e linan blir vassare. Ryno linan med Martin tillbaka fungerade faktiskt bättre tycker jag än när Alex varit där, synd bara att alla tre är inne i en period när puckuslingen inte vill in i mål. In i vårt eget mål verkar det vara lätt för pucken att hitta, har varit inne på det även när vi vann i början att vi släpper till för mycket baklängesmål och tyvärr håller det i sig. Lite svårt att sätta fingret exakt på vad som brister, vi var bra på att ta oss ur egen zon osv men när vi blir nertryckta blir det lätt virrigt och en del konstiga beslut tas när vi rusar iväg istället för att ligga rätt och krympa ytan framför eget mål. Nu var väl inte Tolle på någe vis den smartaste eller bästa backen, men saknar hans pondus framför eget mål! Där ser jag inte Melart som lika bra, även om Melart har många bra sidor så undrar jag t.ex.varför han försvann från eget mål och hamnade vid sargen när SAIK avgjorde med 6-5. Har inte kollat efteråt men det gör mig inte glad iaf. Ngn som vet varför Lennström i princip inte spelade? Vill inte ha fler bekymmer bland backarna... Nåja, ffa topp 6 även om det börjar tighta till sig, inte så illa men i helgen måste det bli seger hemma mot Rögle! Inget annat är godkänt. Ryno gör tre!
 7. Bakfyllehockey av killarna ikväll, dålig inställning till vad som krävs för att vinna matcher i SHL, tamt som fasen o dålig timing i det mesta. Upprörd? Nä, det orkar jag inte vara. Beror på dålig inställning! Får ta på mig det, men jag kanske kan skylla på Leffe... Åslund gjorde mål o var minst dålig, han får godkänt och resten får underkänt. Super-SAIK nästa, Melart tebaks. Släpp pucken (nej, inte du Haugen)
 8. Strålande spel i de första 2 perioderna då det var monumental kross av ligans tredje bästa lag! Att bara ha 1-0 efter det var högst irriterande och att DIF tog över ngt i tredje var väntat då det är väldigt svårt att hålla den höga nivån i en hel match. Skönt att ha detta i ryggen inför uppehållet. Hoppas verkligen att ingen mer skadas under landskamperna samt att Wikstrand o Grundel är fit-for-fight igen så blir det en grymt spännande slutspurt inför jul. Dick-Asplund-Linkan återigen en topp prestation och de har så gött spel i anfallszon och är så påhittiga att det är en fröjd att titta på. Många var bra idag men ger min stjärnor till Dick och Westin.
 9. Förlust mot DIF på Hovet är ingen skam så som DIF spelar för tillfället, inte mycket till smartness men underhållande och energiskapande när de får träff som i första perioden. Klart det inte underlättar när vi saknar så många backar men kul att se Enock igen och Nordsäter har en grym framtid, givetvis en dyr läropeng att agera som vid 1-0 målet men grabben är bra. Lennström gör återigen en fin match. Lite tyngre nu för Ryno kedjan och det är väl inte helt oväntat när Alex ska skolas in igen. Alex har definitivt en bit kvar och inget konstigt med det. Dick-Asplund-Linkan har mycket i sig och var väl bäst idag med intressanta lösningar och hårt jobb. Välkomponerad. Åsa-Linus-Lilliz kom ingenstans i mitt tycke och redan imorgon ska Martin ta Lilliz plats, tror det kan bli en mycket intressant och smart kedja med mycket fart. Lilliz får bli 13:e! I matcher som mot DIF tillför han inte mycket, hinner inte att visa sin goda speluppfattning när det finns så lite tid och inte heller har han fysiken/modet för att spela i en 4:e kedja. Det får bli Zetterlund-Steen-Törngren imorgon om inte Fogström är spelklar fast jag vete faen om jag byter in Fogström istället mot ngn av de nyss nämnda. PP spelet var bra och uppställningen med 5 forwards var kul även om ingen var riktigt sugen på att skjuta från blå men väldigt spelskickliga och hårsmåner från att göra mål flera ggr. Vill se Haugen i målet imorgon, tycker han varit lite mer het senaste veckorna. Vill inte att Jyrgårn går om oss i tabellen och hemma är vi starka = 3-2 med Åsa, Asplund och Nygård som målskyttar. Revansch.
 10. Höstens 10 största stjärnor i SHL HOCKEYidag 15:40 En fjärdedel av SHL är spelad och det är dags för en första avstämning. Vilja har varit ligans största stjärnor så här långt. Sportbladets Tomas Ros och Hans Abrahamsson har rankat spelarna som har lyst allra starkast i höstmörkret. FOTO: OLA WESTERBERG / BILDBYR N 10) Lawrence Pilut, b, HV71 Kommentar: Underbar att följa på isen. Så rörlig och så följsam. Pilut har verkligen tagit rollen som HV:s ledande back. Har även fått förtroende som lagkapten på sistone och svarade med fyra poäng i första matchen. FOTO: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N 9) Adam Reideborn, mv, Djurgården Kommentar: Utskälld och utdömd förra hösten, nu har Reideborn gett svar åt alla tvivlare. Konkurrerat ut Joacim Eriksson som målvaktsetta och levererat otroligt starka siffror i de matcher han har spelat. FOTO: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N 8) Ryan Lasch, f, Frölunda Kommentar: Frölunda går trögt, men säga vad man vill om Lasch: han levererar på högsta nivå. En av få spelare i Frölunda den här hösten som verkligen har känts som ett offensivt hot. FOTO: BILDBYR ÅN 7) Eero Kilpeläinen, mv, Örebro Kommentar: ”Eero the Zero” har verkligen blivit den stabila målvakt som Örebro hoppades på. En matchvinnare som är både stabil och även kan leverera de avgörande räddningarna i ytterlägena. FOTO: BILDBYR ÅN 6) Marcus Högström, b, Djurgården Kommentar: Spelar mest av alla i SHL, snittar över 27 (!) minuter per match och gör det med finess, auktoritet och effektivitet. En stor anledning till att Djurgården varit en av höstens stora överraskningar. FOTO 5) Dick Axelsson, f, Färjestad Kommentar: Det fanns lite frågetecken inför Axelssons comeback i SHL, så här långt har de tvivlen visat sig helt obefogade. Huddinges Jonathan Drouin har visat att han är en toppspelare på den här nivån. Dessutom en profil som kan sätta färg på en vanlig tisdagsmatch. FOTO: BILDBYRÅN 4) Elias Petterson, f, Växjö Kommentar: Skulle han redan första hösten i SHL ta klivet och bli en spelare som dominerar i ligan? Jodå, verkligen. Elias Pettersson har varit precis så bra som vi hade hoppats om drömt om. I de senaste matcherna har dessutom målskyttet lossnat också. Finns ingen gräns för hur bra han kan bli. FOTO: BILDBYRÅN 3) Johan Ryno, f, Färjestad Kommentar: Toppar SHL:s poängliga i överlägsen stil och det är ingen tillfällighet. Majestätisk på isen. Glider fram som ett hangarfartyg, kombinerat med ett spelsinne och passningsspel av högsta klass. Känns given i Tre Kronor. FOTO: BILDBYRÅN 2) Viktor Fasth, mv, Växjö Kommentar: Förväntningarna inför comebacken i SHL var skyhöga och Fasth har inte bara levt upp till förväntningarna: han har till och med överträffat dem. En stor anledning till att Växjö är ett topplag. Känns på förhand som målvaktsetta i OS-turneringen i Sydkorea. FOTO: BILDBYR ÅN 1) Joakim Lindström, f, Skellefteå Kommentar: Vissa kvällar spelar Lindström i sitt eget universum, på en helt egen scen. Då är det också underhållning på allra högsta nivå att följa nummer 10 på isen. Otroligt smart. Är dessutom en lika bra avslutare som framspelare vilket gör honom otroligt svårstoppad
 11. Stabilt igen mot ett Brynäs som i mitt tycke inte skapar mycket, endast 15 avslut på mål räcker inte med Haugen i målet. Att de nästan vann SM guld för ett halvår sedan är svårt att förstå just nu, det vänder fort i hockey. Skönt med Alex tillbaka även Dick-Asplund-Linkan var roligast av kedjorna. Tycker våra lite mer okända nya backar är bra, tänker förstås på Westin o Lennström som båda visar ett moget och klokt spel. Lennströms offensiva utflykter är väldigt spännande och utmanande, bra initiativ. Jyrgårn ggr 2 nu kommer bli besvärligt, såg lite mot SAIK och det är ett jäkla drag i DIFs sätt att spela. Hoppas verkligen att Wikstrand inte är borta eftersom Melart lär bli avstängd.
 12. Stabil insats efter en fin start och konsekvent spel i de två första perioderna. Tredje försökte vi inte mycket vilket jag kan tycka är lite synd då vi ger bort initiativet och eftersom vi möter BIF härnäst igen så är det dumt att ge dem luft under vingarna i onödan inför lördag. Nåja, 3 poäng var det viktiga och det blev det. Haugen var superbra så länge han håller sig innanför sitt blåa område. Lennström gör sin bästa insats i FBK dressen. Melart var lika bra som han är stor = jättebra. Åslund! Den karln sliter och gör verkligen skäl för Stort hjärta, hårt arbete. Gör lite enkla mål också genom att vara på rätt plats och spel i alla spelformer, underskattad. Två mål av Linkan kan man inte bortse från heller, han är kvick och vinner mycket närkamper, superförvärv så här långt. Lilliz i första linan var för mig ett tecken på att det är han som offras när 2xJohansson är tebaks inom förhoppningsvis kort tid. Zetterlunds speltid påminner mycket om en legend, Christian Berglund är åter med bl.a. offensiva tacklingar och orädd attityd, ska bli kul att följa. Brynäs? Inte såg jag mycket av Magic iaf! Delvis skönt eftersom jag alltid vill ha honom i FBK som en av mina favvo spelare men men.... just nu går det bra ändå. Tack för kaffet, det blev seger för Löfbergs! Nu tar vi påtår på lördag.
 13. Melart i all ära, men efter 13 matcher och 0 st open-ice tacklingar och 0 st "jag skiter i pucken å sätter in en rejäl bröstvärmare istället " så saknar jag Tolle!
 14. Ytterliggare en förlust, den 3:e på de 4:a senaste matcherna är definitivt en trend samt att en hemmaplanssviten också sprack. Mycket som gick fel denna gång och jag lyckades aldrig sortera ut om det var vi som hade en dålig dag på jobbet och inte hade skärpan att spela oss ur Växjös press eller om det var på grund av att Växjö var väldigt skickliga på att få oss att göra enkla missar. Var i vilket fall en match där vi hade stora problem att komma ur egen zon med puck och fart, många tappade puckar och konstiga vägval/passningsförsök gjorde att det stundtals såg dåligt ut. När Ryno kedjan för första gången denna säsong inte nådde den höga kvalitet de haft förut, vilket kan ha berott på Martins tidiga sorti förstås, så hade vi inte förmågan att vinna denna matchen. Törnberg fick chansen till en början men byttes mot Åslund i 3:e utan större skillnad. Asplunds kedja har det tyngre även om Linkan hade bra fart på grejerna och en kväll när Linus är ett av våra största hot framåt så är det inte toppklass på prestationen Nåja, ingen ko på isen ännu men det vore skönt med ett uppehåll på ngn vecka, istället väntar ett dubbelmöte med pånyttfödda Brynäs, kan bli jobbigt men också intressant.
 15. Trist med förlust, mycket imponerad av farten i 1:a perioden och hur bra, stenhårda passningar och bra motragningar killarna hade. Örebro hängde på också. Roligaste perioden jag sett på länge men väldigt irriterande med sådan sargstuds. Period 2 var Örebros helt o hållet. I tredje var vi ngt bättre men lyckades inte avgöra och Wikstrands handske ett rent skitmål, otur. Mina stjärnor denna kväll: *** Grundel ** Ryno * Erixon Ser lovande ut för en topp 6 plats iaf. Upp till bevis på tisdag mot Växjö, kan vi hålla sviten i LLA?