Sheng Long II

Members
 • Content count

  200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

191 Excellent

About Sheng Long II

 • Rank
  Spammare

Recent Profile Visitors

635 profile views
 1. Härligt det är här inne. Ragnarröken sprider sig efter två raka förluster och spelare som hyllades för två veckor sedan är enligt forumslogik inte vatten värda. Att vi släpper in mycket mål är ingen nobrainer med tanke på det frejdiga anfallsspel som premieras, och i ärlighetens namn har jag inte uppskattat hockey så här mycket på ett tiotal år. Det som gör mig gladast är att vi i år alltid är med i matcherna spelmässigt. De senaste säsongerna hade serieledarna hemma (oavsett lag) och Linköping borta inneburit ett hårt tillbakapressat FBK som inte hållit jämna steg och i slutändan torskat med 4-0. Hade någon innan säsongen påstått att vi låg tvåa efter halva serien med flest gjorda mål och en målskillnad på +20 hade jag ringt akutpsyk och hjälp vederbörande in i rätt taxi inför transporten dit.
 2. Sedan tycker jag förstakedjan periodvis blivit ruskigt tillbakapressade i egen zon och gett motståndarna momentum, om det är MJ's "fel" eller ej låter jag vara osagt.
 3. Jeez, vilket gnäll efter 5 av 6 möjliga poäng på bortaplan. Grymt imponerad över att laget levererar mål och poäng vecka efter vecka. Tre poäng efter Växjö och +23 i målskillnad är i vart fall för mig oerhört glädjande och förvånade. Också jävligt kul att såna som Wikstrand och Åslund studsat tillbaks efter förra året och spelar fantastisk hockey.
 4. Det känns oerhört uppfriskande att det går att göra fynd på hemmaplan. Intressant att tänka på vilka avtryck flera av de allsvenska spelarna som Lindqvist, Elias Pettersson, Pierre Engvall, Jacob Nilsson och Victor Ejdsell gjort. Sen har vi även en back från division 1 (!), Joel Persson, som ligger delad 3:a i backarnas poängliga tillsammans med Virtanen. I vårt fall måste jag säga att både Westin och Lennström har spelat oerhört habilt och varit viktiga för laget.
 5. Åslund går på vatten. Synd att han spelar med Lilliz och Persson.
 6. Rolig match att bevittna och väldigt starkt att ta serieledarna på bortaplan. Tycker vi äger första och tredje medans Växjö har andra. Virtanens passning till Åslund innan 3-2 målet är hockeygodis. Men roligast för tillfället är Törngren, han är ju löjligt säker i spelet med puck.
 7. Rackarns bra period. Järnspikar vilket skott Zetterlund får till, man unnar honom verkligen att få näta snart. Kul att den kedjan fortsätter att alltid ha extremt tryck i anfallszon.
 8. Kul att se Steens formation, fortsätter att spela med högt tempo och mycket kroppskontakt. Om/när vi har full forwarsbesättning vill jag se Lilliz utanför laget och Fogström som 13:e.
 9. Riktigt rolig match att se! Tycker Steens lina var riktigt bra, enormt mycket fart, frenesi och vilja. Dock oerhört förvånad och lite besviken över att Lilliz spelar, hade mycket hellre sett Zetterlund eller Johansson på hans plats och satt in Törngren där tomrummet uppstår. Tycker även Hugo Enock förtjänar ett omnämnande, spelar förvånansvärt moget och stabilt i stressade situationer.
 10. Wikstrand måste markera där. Han har förövrigt gjort en magnifik period måste jag säga.
 11. Lite synd att de splittrar Åslund - Persson - Zetterlund, tycker de var riktigt bra förra matchen.
 12. Riktigt bra match. Vill gärna plussa Haugen, Lennström och Åslunds lina. Hoppas verkligen Zetterlund kan få sätta en snart!
 13. Mållös och djupt imponerad efter dessa två extremt svåra bortamatcher. Hela laget spelar bra och ingen faller ur. Förutom de "självklara" tycker jag Steen och Törngren visat extremt mycket hjärta och kamp i varje byte. Tack Pennerborn för att du skapat ett lag av ett gäng begåvade individer.
 14. Oj. Måste säga att jag inte ett dugg rädd där, i min bok är Haugen en extremt kompetent målvakt som jag tror hamnar topp 4 i räddnings% när vi summerar säsongen. Låt honom stå mycket bara så han får lite kontinuitet. Sen har Steen överraskat positivt på mig.
 15. Fantastiskt kul inledning på serien och väldigt roligt hur väl värvningarna slagit ut hittills. Mycket starkt att vinna både gårdagens och dagens match, hade varit klart nöjd med 3 poäng när helgen väl summerades. Lite kul att vi äntligen får ha med spelare uppe i de olika individuella ligorna; Lindqvist har gjort flest mål, Ryno flest assist, Virtanen leder backarnas poängliga och Haugen har fjärde högst räddningsprocent på nästan 95 %. Detta varar självklart ej för evigt så jag uppmanar alla att passa på att njuta över de vackra målen och den sanslösa effektiviteten vi för stunden visar upp snarare än att leta fel och brister. Det kommer en tid för det med.