JTK

Members
 • Content count

  475
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

487 Excellent

About JTK

 • Rank
  Spammare
 • Birthday March 14
 1. Det var en del skador och avstängningar, men främst så var det pga av 3 saker: 1. Vi hade relativt sett det klart största tappet till JVM i Joel och Rasmus. 2. Vi åkte på en ordentlig omgång magsjuka där hela laget drabbades och även de som kunde spela var påtagligt energilösa efter sjukdom. 3. Vi hade av någon konstig anledning (slump) det klart tuffaste schemat över jul/nyår med flest matcher. Men ja det var ingen rolig period förra året. @thunderstorm: Det är kul det där, senast Dick jobbade lika hårt (reserverar mig för spel i alpligorna) var ju när han var hos oss senast. Han jobbade inte särskilt hårt innan han kom till oss, eller när han lämnade. Men oj vilken fantastisk spelare han är när han ger allt även i defensiven.
 2. Nej det kan jag inte acceptera. Det kräver att lag 7 vinner 4 medan vi förlorar 4 och det är en helt annan sak. Dessutom ska lag 2-6 gå förbi oss. Det kan vända fort, vi kommer förlora så småningom, men vi har startat overkligt bra. Vi är Färjestad!
 3. "Forumets regler https://hockeyforat.se/index.php?/guidelines/: Får du en uppmaning eller tillsägelse av en moderator så rätta dig efter denna. Har du synpunkter på hur moderatorer agerar eller sköter saker och tingså skriv inte detta i forumet utan ta det med berörd moderator eller med admin. Om du inte håller med, inte förstår varför eller anser att du eller någon annan blivit orättvist behandlad av en moderator så är det inte tillåtet att påpeka eller börja diskutera detta i forumet utan alla kontakter ska ske via PM. Då det anses nödvändigt att informera om ett specifikt ingrepp av en moderator så kommer forumets administratör att delge forumets skribenter detta i "Forumet". Finner du att något inlägg eller någon tråd bör uppmärksammas av moderator så meddela denna via PM och inte genom inlägg i aktuell tråd." Jag kanske borde skrivit ett pm till dig kring detta, men du har fått likes så då kanske några fler uppskattar informationen tills våra mods städar. Sorry för OT, både förut och nu. Kan vi gå vidare?
 4. Missade du helt att jag redan citerat SAOL eller? Förövrigt är det Sebra med S och inte C, men jag tillhör definitivt dem som tycker det är en misshandling av språket, så som jos istället för juice. Kan inte folk stava så får de lära sig, inte ringa till SAOL och böna och be om att det ska bli ok.
 5. Jag tycker du argumenterar bort dig själv med en källa på den nivån. Men jag kan hjälpa dig med SAOL: " 1par substantiv ~et; pl. ~ • grupp av två personer el. före­mål, duo: gifta par; jämna par; ett par (kronor) några få, två el. tre – Nästan alla sammansättn. med par- hör till 1par." Så fine, 2 eller 3 är tydligen accepterat, hur vrickat det än låter. Ang. ett par jeans så följer det samma logik som Pair of scissors, eller dyl. Det är helt enkelt ett föremål bestående av två delar, inte tre, inte fyra, utan två delar. Ett par byxor har inte tre ben. Sov så gott nu, och argumentera inte bort dig själv när du har rätt nästa gång
 6. Nej. Ett par veckor är samma sak som två veckor. Sen att folk säger fel gör det inte rätt. Ett dussin kommer inte betyda något annat än 12 bara för att personen som säger det inte vet att det betyder 12. Tjog är 20 osv. Skulle uttrycket "ett par-tre-veckor" betyda flera-tre-veckor? Nej det är synonymt med två-tre-veckor. Menar man flera veckor, kan man säga flera veckor. I övrigt så tolkar jag " – Det hänger på hur han klarar tempo och kontakt men det är inte så långt borta. Medicinskt någon gång i november. Ett par veckor kanske. " som preliminärt i november, kanske så tidigt som slutet av oktober (ett par veckor).
 7. Dicken reser sig alltid. Skönt med vinst.
 8. Nu tycker jag du var snäll
 9. Alla platser utom "bench" räknas lika mycket. Positionerna är bara som begränsningar till var du kan placera dina spelare. En "C, LW" kan placeras på F, C eller LW och bidrar lika mycket oavsett. "UTIL" kan användas till alla utespelare (C, LW, RW, D)
 10. Det känns ju helgalet att lägga till kategorier efter draften. Det ändrar ju hela upplägget
 11. De räknas till antal. Sen jämförs ditt värde i respektive kategori med det andra laget du möter för veckan. I slutet av veckan får du "poäng" för varje kategori du vunnit och en match score på 12-0, 6-6 eller 1-11 eller liknande (12 kategorier). Vinner du matchen får du en vinst. Det är dessa H2H-matcher som sedan räknas ihop i tabellen.
 12. Har en minst lika stabil målvaktsuppsättning där jag kan tänka mig byta bort någon. Också främst intresserad av backar. Men jag lovar att överväga alla trade-förslag jag får.
 13. Det var bestämt kl 12. Men just nu är det schemalagd kl 14. Jag gissar att Stoff rört ihop tidzonerna, men svårt att veta säkert.
 14. Det har gått en försäsong och 3 seriematcher. Men vi som hyllade typen av värvning och försvarade Fogström specifikt har iaf inte fått anledning att ändra ståndpunkt.
 15. Jag tänkte också att det medimera kolligieramegamentet kan vara en grej där! Misstänker att du har bättre kunskaper än mig inom medicin? ;-) Såg inte ut som valgusvåld så jag fick inte känslan av en MCL-skada när jag såg det. Men har inte tittat mer än live+repris. Korta anatomilektionen är att knäleden är en led mellan tre ben femur/lårben, tibia/skenben och fibula/vadben med en patella/knäskål. Leden stabiliseras av en menisk kring ledbrosken på benen, två korsband (främre och bakre för att förhindra att underbenet förflyttas framför resp. bakom lårbenet) samt två kollateralligament, ledband som håller ihop leden på in- och utsidan och skyddar främst från varus/valgus våld (vinkling i knäleden inåt/utåt i frontalplanet, alltså mot/från andra benet). Medialt är mot mitten av kroppen (alltså knäts insida i det här fallet, och lateralt är utsidan, längst från mitten/mediallinjen) Hell använde också "mjukdelsskada" på en tweet nyligen, om Lindqvist tror jag. Vore trevligt om man kunde lämna mer info än så. Mjukdelsskada säger i princip bara att inget är brutet. Så oerhört stor skillnad på nått uttänjt ledband, muskelbristning eller korsband tex.