JTK

Members
 • Content count

  501
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

504 Excellent

About JTK

 • Rank
  Spammare
 • Birthday March 14
 1. Som jag var inne på så finns det flera områden att förbättra, backsidan är en av dem. Misstagen i toppmatcherna är några andra. Jag förutsätter att spelare och ledare arbetar aktivt med förbättring och i alla fall försöker lära sig av sina misstag. Sen inser jag att andra lag också har gjort misstag och felbedömingar, taffliga insatser etc. Alternativet är att FBK är helt galet mycket bättre än alla andra lag (läs: alla andra lag förutom DIF och Växjö). Hur kan vi annars vara före dem när vi har alla dessa brister och gjort så många misstag? I år ligger vi mycket bra till, trots en hel hög med områden som bör förbättras, omgående. Och det är ett styrkebesked.
 2. Ska vi fortsätta på samma krassa statistiska grund så är vi tredje bäst i Sverige i år hittills (DIF har högre snitt). 50 poäng på 28 matcher är 1,79 i snitt hur man än vänder på det. Är det bättre att först snitta 2,67 för att sen snitta 1,37 än att hålla ett jämnare snitt över 28 matcher? 4 lag har sämre än 1,37 i snitt på hela säsongen. Brynäs och Luleå har marginellt bättre än så på hela säsongen. Och detta är alltså vår svagaste period. Antal insläppta sticker verkligen ut för ett topplag. Men likaså sticker våra 95 gjorda ut. Jag väljer ändå att se det positivt. Det finns en potential i laget, som dessutom redan är bevisad den här säsongen. Det finns gott om punkter att förbättra, men det kommer bara göra oss starkare. Vi är fortfarande tvåa trots en rad brister, misstag och dåliga matcher, det är på nått sätt en styrka. Det är inte så att vi överpresterat nu i 28 matcher och att raset kommer komma. Raset har på något sätt kommit och vi är ändå tvåa. 0p på 3 matcher är aldrig godkänt. Men insatsen mot topplagen hade räckt idag mot Mora, så det är inte tre plattmatcher. Lite surt just nu, mycket kunde varit bättre, men som någon annan varit inne på. Det var nästan taxi och hjälp till psykakuten på den som hävdade inför säsongen att vi skulle gjort 95 mål på 28 matcher.
 3. Både wikipedia och swehockey har honom listad som center. Så då är han center! (Om man ska följa din "han står inte som center på eliteprospects så då är han inte center"-logik,) De är hockeyspelare, sen har de positioner de är mer eller mindre bekväma med.
 4. Ett stort skämt att det blev två matcher för Zetterlund.
 5. Race incident. Move on. Pinsamt med bestraffning. Skön seger
 6. Förutom att han gjorde det väldigt bra i sista bytet när Rögle aldrig fick chansen till 6v5 så gör han en riktigt usel insats idag. Jag brukar tycka han spelar helt ok och förstår mig inte alls på all kritik han får så nu gissar jag att ni vill bränna honom på bål eller något nu när även jag tycker det var uruselt. Ovanligt många grova misstag idag. Skönt att spräcka trenden mot Rögle, alla resultat var ok idag. Utöver att zebrorna gör helt rätt på Nygårds friläge så är de helt horribla sista halvan av tredje. Helt plötsligt släpper de 5 utvisningar på Rögle, där de tagit för betydligt mindre saker tidigare under matchen. Inte så bra omdöme för en målvakt kanske så jag chansar på att du menar utespelaren
 7. @Gnell Man ska nog akta sig för att kommentera någons inlägg om man inte orkar läsa hela. Det är ju trots allt helt frivilligt att läsa. @thunderstorm Fortsätt skriv. Och ju mer desto bättre (nåja). Jag håller inte alltid med dig men ju fler som skriver ju bättre för forumet och för dialogen! Håller med thunderstorm om det mesta även om den sakliga kritiken att Carlsson faktiskt haft viss del i det kanske var korrekt. Men på forwardssidan ffa har vi pratat om bra spelare som hamnat för långt ner i hierarkin och då är det bara att bänka de som inte jobbar. Nu var det halvtaskig insats defensivt av väldigt många forwards igår så då blir det lite knepigare. Det var obehagligt dåligt igår ibland och väldigt tråkigt hur vi i princip ger bort 3p. På försvarssidan har det varit tunnare nu ett par matcher och det har märkts av. Nu är det verkligen dags att ta 3p mot Rögle!
 8. Har inte sett mer än målen i period 1 och 2 tyvärr. Inte haft möjlighet att kolla förrän nu i tredje. Köper absolut att det inte är konsekvent av de randiga, de är sällan konsekventa tyvärr.
 9. Det är sjukt onödigt av Virtanen. Helt onödig. Sen är det patetiskt dåligt PP av så väldigt många. Sen är det väl otur att det ska lossna för Holloway just idag.
 10. Kameramannen försökte fria på friläget också. Men kom väl på att det säkert blir mål även om han inte filmar
 11. Den blir nästan värre varje gång man ser den. Det jag hoppas de tar hänsyn till är dock att DIF-spelaren har huvudet lågt och att han planerar att sätta den i bröstkorgen för att hindra hans framfart, men särskilt snygg är den inte. I övrigt två klart godkända matcher där vi var närmare poäng i Stockholm än DIF i Karlstad och en 4-2 poängs fördelning över två matcher i vår favör speglar kanske matcherna bättre, men 3-3 känns helt ok. Starkt med så stora luckor på backsidan. Enda minuset är väl att det var spännande inför tredje idag. Sjukt onödigt.
 12. Letar febrilt efter ditt inlägg "Fantastiskt offensivt jobb av Alexander Johansson vid 1-0." Men jag hittar det inte, kan man få lite hjälp på traven?
 13. Nu spelade man Alex i förstakedjan när Martin var borta, vilket jag tror de flesta tyckte var fullt rimligt. Ska man då återigen kasta om när Martin är tillbaka ett par matcher innan uppehållet för att sen återigen byta plats på dem? Jag tror tanken var att matcha Alex lugnare, men så försvann Martin.
 14. Ja det är där matchen avgörs på nått sätt. Vi sätter oss iaf i en galet onödig sits. Jag tänkte på det direkt efter första bytet, att vem f*n sätter man in nu. Galen anstormning och vi har inte ens ett andra backpar med rutin. Jag hade nog spräckt backparen direkt i det läget och spelat Erixon-Leandersson eftersom situationen liknande mer boxplay än något annat. Men lätt att vara efterklok. Vi förlorar en match på bortaplan mot ligans formstarkaste lag, och enda förlusten de har hemma i år är mot oss i första matchen. Galet tuff match att komma in i som junior. De gör en riktigt vass förstaperiod, cred till oss som gör match av det, så mycket energi som de la i första perioden var visserligen ohållbart att hålla i en hel match. Men om det inte märks när halva backbesättningen är borta så hade vi ju kunnat spela enbart juniorer.
 15. Jag kan ju hålla med honom, han uttrycker sig undermedvetet korrekt. Fullständigt idiotiskt av Palushaj att inte se honom komma.