Basse

Members
 • Content count

  237
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

227 Excellent

About Basse

 • Rank
  Spammare
 1. Kan väl säga så här. Första perioden var deras bästa. Men vi förlorar inte pga domarna. Rögle var mer desperata och ville vinna mer än FBK. Bibicarna är nyttiga, Schira likaså och Pogge kommer plocka poäng åt skåningarna. Tror inte Rögle kommer kvala till våren. FBK får skaka av sig matchen och ta nya tag mot ett hett Luleå på torsdag. Tung och viktig period framöver nu med tätt mellan matcherna. Gäller att stå pall även om det börjar blåsa motvind.
 2. Jaha. Själv tycker jag domarna är helt ok. Melarts utvisning är fel i mina ögon då han träffar klubban, men de kan ju även ta om det är väldigt hårt, vilket de säkert bedömde det som, men det är enda missen tycker jag.
 3. Jag tror inte att FBK kommer att vara i topp i tabellen när vi summerar säsongen. Jag tror inte heller att Rögle kommer att komma sist, så ikväll börjar antagligen den vandringen. Känns som det är dags att det blir lite motstuds nu. Om FBK vill vinna så ska man nog se till att undvika utvisningar då rbk har bäst PP% i hela ligan. Undrar hur många gånger det hänt, att laget som ligger sist är bäst i PP...
 4. Ja Rögle var en riktig mardröm förra säsongen. Det var faktiskt bara tre lag som man spelade minus mot i poängväg, finallagen hv och Brynäs, men allra sämst gick det mot Rögle. En poäng fick man med sig totalt på de fyra matcherna. 😬 Tror dock inte det är någon ko på isen om man förlorar den matchen, det viktigaste är att det inte blir långa förlustrader.
 5. Det går bra nu. Det är dock lätt att glömma bort att man hade en (relativt) bra start förra säsongen också. Efter 16 omgångar hade man 31 poäng, låg fyra (strax efter Karlskrona!) endast tre poäng efter serieledaren Frölunda som hade en match mer spelad. Sedan kom en riktigt mörk period. Mellan 15 nov till 7 jan spelade FBK 18 matcher. 3 trepoängare, 10 nollpoängare. 17 poäng -15 i mål. Vill minnas att det var en del skador/avstängningar som ställde till det där. Sedan blev man hårt drabbade under JVM. Tror dock att man klarar sig bättre denna gång, men det kan som sagt vända snabbt. Tror inte man tar seriesegern, men det är gött att ha lite försprång mot lag som man innan säsongen startade, räknat med att ha framför sig.
 6. Kan komma snart... tufft spelschema framöver med fem matcher på tio dagar varav fyra är bortamatcher. 😬
 7. Det går bra nu... Ganska sjuk målskillnad lagen dragit ihop. 8 insläppta på 8 matcher i J20 måste vara helt unikt.
 8. Finns det någon tidning som erbjuder det?
 9. Det går bra nu. Länge sedan man kände att det fanns en sån spelglädje i laget. Utdelningen målmässigt är fantastisk och det har gett många sköna poäng som kan komma att bli viktiga när tabellen ska summeras. Gött att Linus är tillbaka, han gör många bra saker och boxplayspelet såg genast stabilare ut. Det blir bra bredd när Alex är tillbaka. 6628 sålda biljetter vilket är en bra siffra men ändå sämsta hittills i LA denna säsong. Bra jobb Kemi. Förövrigt så går både J20 och och J18 fantastiskt bra också.
 10. Jag gillar dessutom att läsa andra lags lokala artiklar, men det blir mer och mer låst. Tänk om alla (de flesta) lokaltidningar runt SHL-lagen kunde gå ihop med ett paket där man bara låser upp hockeyartiklarna. Typ SHL-paketet där man alltså bara kommer åt artiklar som rör SHL-lagen men på alla tidningar runt om i landet. Det skulle jag kunna tänka mig att betala en bra slant för.
 11. Tror att FBK själva är en del av förklaringen här. De har ju styrt så man får en jäkla massa hemmamatcher på helgerna och då blir det väl en del flyttande och trixande. Sett till publiksiffrorna så är det ett vinnarkoncept hittills. Över 7000 mot Mora är väldigt bra oavsett speldag. Iofs många billiga biljetter där man t ex kunde gå en vuxen med två barn för 200:-, men jag tycker det är fantastiskt smart i tider som dessa när det är stort fokus på publiksiffror. Kan man få barn att vilja gå på hockey är mycket vunnet. Barn tjatar på föräldrar att gå och föräldrar får lättare att gå om barnen är sugna att följa med. Tycker Kemi gör ett väldigt bra jobb. FBK var väl enda klubben som ökade publiksnittet förra säsongen också?
 12. Tycker inte alls försvarsspelet är någon katastrof. Motståndarna skapar en del och visst kunde det ha trillat in någon puck till men i spelet med lika många på banan har man bara släppt in fyra(!) mål på de fyra inledande matcherna, mot flera offensivt skickliga lag. Samtidigt har man gjort 17 mål i den spelformen. Att det blir lite vändningar får man nog leva med när man går rätt hårt framåt så fort man vinner puck. Kan man vässa boxspelet lite så kan det bli ännu bättre.
 13. Så länge man snittar fem mål framåt så har man råd. 😊 Riktigt kul att se laget hittills. Grym utdelning framåt med många bra avslut. Antar att Pelle är nöjd 😊 Kul att nyförvärven levererar, Lindqvist får gärna fortsätta på detta sätt. Gött med match imorgon igen.
 14. 8 poäng efter de tre första tuffa matcherna. Väldigt mycket mer än jag trodde och ens vågats hoppas på på förhand. Effektiviteten är fantastisk, vilket den givetvis inte kommer att vara hela säsongen då en del mål varit enkla, men spelarna "är där" och självförtroendet borde vara högt nu. Skönt för nyförvärven (Lindqvist, Martin, Dick) att komma igång på en gång. Asplund har börjat säsongen fantastiskt. Hoppas Alex snart kan vara tillbaka, känns som att Ryno saknar honom... Försvarsmässigt gör man det också bra. Endast tre insläppta i spelet med lika många spelare på banan på dessa tre matcher vilket är fantastiskt bra, speciellt med tanke på att det varit offensivt skickliga lag man mött. Kan man vässa boxplay en smula så kan det bli hur bra som helst. Melart kommer givetvis bli viktig där. Blir tufft för Haugen att peta Stéen om han fortsätter så här. Skön start på säsongen som ger arbetsro för arbetet med allt nytt. Matchen mot Frölunda var bra reklam för laget och man får hoppas att det ökar viljan att se fler matcher. Själv var jag mer sugen inför denna säsong än de tidigare och den känslan har givetvis inte minskat efter de första matcherna. Tvärtom.
 15. Använder samma tråd för årets säsong... J20 började säsongen med dubbelmöte mot Örebro i helgen. Vinst med 6-0 hemma och 10-0 borta. Mikael Hedlund bäste poängplockare med 6 poäng följt av Anton Klint och Lukas Enqvist på 5.