Basse

Members
 • Content count

  267
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

260 Excellent

About Basse

 • Rank
  Spammare
 1. Håller med. Blev lite förvånad att han bara är 23 år, känns som han varit med ett tag... http://www.eliteprospects.com/player.php?player=16833
 2. Gulas främsta egenskap, och det han tar väldigt bra betalt för, är ju målskytte, och det är ju knappast där det brister. Joel däremot vore ju fantastiskt att få hem. Jag har inte sett några matcher med Wild, men statistiken tyder ju på att det går betydligt trögare än förväntat. Gjorde mål i första matchen sedan har det blivit ett par assist. Nerskickad till AHL en sväng, tillbaka nu men med mindre och mindre speltid. Har ingen aning om hur snacket går och vad han själv vill. Tror såklart han blir kvar, men vore i mina ögon helt rätt typ att få in. Ung, hungrig, bra över hela banan och ett ledarämne som ställer krav på sin omgivning. Skulle gärna se honom som center mellan Åslund och Martin. Som sagt, drömma kan man ju...
 3. Visst, våra målvakter kanske har lite mer att bevisa, men man kan också peka på lite orsaker: FBK släpper till näst flest skott från skottsektorn. 511 stycken hittills och bara Rögle har marginellt fler med 519 där de flesta kom i början när deras försvar läckte som ett såll. Man kan ju jämföra med Växjö som släppt till 389 skott från skottsektorn. Det skulle vara intressant att se målvakternas räddningsprocent från skottsektorn, men hittar inte den någonstans. Framåt så är det glädjande att se att FBK leder den statistiken klart med 544 skott från skottsektorn. Tvåan (Frölunda) ligger på 504. Det bekräftar väl det man känner, att man skapar sjukt mycket chanser och man spelar sig gärna fram till riktigt bra lägen innan avslut, men släpper också till mycket bakåt.
 4. Laget fixade tyvärr inte min målsättning med 18 poäng, utan det stannade vid 14. Man insåg att det skulle bli tufft redan när man kammade noll i de två första norrlandsmatcherna. 14 poäng på 11 matcher låter givetvis inte så bra, men matchandet har varit tufft och sju har varit på bortaplan. Efter uppehållet är det verkligen full fart igen. 14 matcher på 34 dagar, 9 av dessa är på hemmaplan. I januari spelas åtta hemmamatcher och Johan Kemi med anhang lär få jobba hårt för att hålla det fantastiska publiksnittet.
 5. Fem poäng på två dagar på två bortamatcher. Tumme upp på den 👍 Jag var helt övertygad om att man skulle ha tappat några placeringar i tabellen vid det här laget, men man fortsätter plocka poäng efter poäng. Jag är oerhört imponerad över jämnheten, det blir någon enstaka period med lägre prestation, men dippar är oundvikliga och hittills har man lyckats hålla dem väldigt korta. Det är bara Växjö som kan visa upp en lika bra jämnhet i mina ögon. 2 poäng per match i snitt hittills är fantastiskt bra, speciellt med tanke på att man spelat 15 på bortaplan och endast 10 hemma. 50 poäng insamlade hittills, förra säsongen landade man på 87 totalt. Sedan det blev 14 lag och 52 matcher i SHL har det krävts 90 respektive 87 poäng för att komma topp6. Känns som det är inom räckhåll.
 6. Melarts var mål nr 10 i tom kasse. 14% av alla mål man gjort.
 7. Skönt att man tog så mycket poäng i början av serien. De tio senaste:
 8. Den som signar Burström lär få slanta upp ordentligt. Svensk back, bofast i landslaget, 26 år och i sin "prime". Det är nu han ska skriva sin karriärs bästa kontrakt. Laget har funkat bra utan Alex i laget hittills med Martin i första, men en center till skulle avlasta, men vad finns tillgängligt? Backsidan ser hyfsat stabil ut även utan Grundel, men blir givetvis sårbar vid ytterligare skador. Ersättare på korttid?
 9. Gött med SHL-hockey igen efter uppehållet. Tung och viktig period man går in i nu. Förra säsongen så började maskineriet hacka just denna tid. Av de fem kommande matcherna är fyra på bortaplan, och hemmamatchen spelas mot antilaget Rögle som man inte slagit på evigheter. Totalt spelas 11 matcher fram till den 10 december då juluppehållet som börjar. Sju av dessa är på bortaplan. Det gäller att borra ner huvudet, vårda kropparna och plocka poäng denna mörka tid. 18 poäng skulle vara bra.
 10. Nåja, två centrar i landslaget senast är ju inte så dåligt. Känns som många lag vill komma åt bra centrar.
 11. Målvaktsfrågan är där jag vacklar mest. Resten av denna säsong är viktig för målvakterna att prestera på topp. Jag lutar dock åt; Steen/Werner Backsidan kan ju bli en riktig quick fix om man får behålla alla med kontrakt. Få Westin att stanna och Virtanen att skriva nytt så är det klart. Nordsäter fyller upp bra. Framåt då? Givetvis vill man behålla Dick, men jag tror tyvärr att det kan bli svårt. Gör en kanonsäsong och kan skriva dyra kontrakt, hus i Stockholm och storstadskille. Schweiz igen? Annars är det centerplatserna som man behöver lägga krutet på. Sjögren? Gärna, även om jag inte har järnkoll på hans kapacitet idag. Men svenska klasscentrar kryllar det inte av direkt. Jag hoppas och tror att Steen kommer växa under säsongen och är redo att axla en tredjekedja nästa säsong. Hoppas på ett bra JVM där han kan tanka självförtroende. Då behöver man fylla upp med en fjärdecenter. Där kan man välja efter behov i lagsammansättningen. Jag säger; gärna en ung uppåtgående, men kan också se en rutinerad pjäs som man kan sätta in i olika situationer. Vill gärna se Fabbe högre upp, men om man får behålla de med kontrakt och lyckas signa Dick och Sjögren så blir det väl något liknande: Alex-Ryno-Nygård Lindqvist-Sjögren-Dick Martin-Steen-Åslund Fabbe Z-Ny center-Törngren
 12. På tal om kaptenen... Vet inte om det blir efterspel på denna, men omöjligt är det inte.