glennton

Members
 • Content count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 Great

About glennton

 • Rank
  Spammare
 1. Ja det var ju inte en dag för tidigt. Svensson tillförde absolut ingenting.
 2. Så länge du är värmlänning är det aldrig någon fara.
 3. Anton är precis det vi inte behöver. Man gör det enkelt för sig. Trodde vi ville mer. Tror iofs det kommer ytterligare en värvning. Och för guds skull inga fler breddvärvningar.
 4. Skulle Micke kunna vara en januari-värvning? Någon som vet hur det funkar med hans skattesituation? Borde han inte kunna vara tillgänglig för SHL efter 6 månader? Hursomhelst så känns han inte prio i dagsläget. Men lyckas vi landa ett tungt namn snart och sedan toppar med en Micke, så hade det sett riktigt intressant ut. Känns som Lilliz tappat lite och en spelare som Micke hade definitivt kunnat avlasta en hel del där.
 5. Om nån springer på Jämtin i dagarna så kan ni väl hälsa att han ska börja lira sin hockey så snart det går. Ser inte riktigt vad han tillför med sitt "försiktiga" spel. Förstå mig rätt nu, jag önskar ingen gris ute på isen. Men ärligt, kom igen nu Jämtin!
 6. Ser gärna att Steen fortsätter i mål. Vill se mer av honom. Angående Haugen, ok han gjorde en skitmatch. Det sker alla målvakter. Han kommer tillbaka. Helt klart kommer han höja sig ett snäpp jämfört med förra säsongen. Kul med dom unga. Zetterlund är skön. Lira honom mer. Asplund är ett år äldre och det märks. Oskar Steen såg riktigt pigg ut senast. Åsa och Alex är för jäkla nyttiga alltså. Grymma att ha i laget. Och creds till Tolle senast som försökte tända laget. Anser att det är ett slöseri att inte använda Stapletons styrkor. Speed och skottet! Där han kan trampa runt backen. Nu kommer han bort för mycket. Inte hans fel dock. Lira han som ytter istället där han gör sig bäst. Snart kommer Gulas. Tack och lov för det. Tyvärr tror jag inte det räcker.
 7. Kan efter några matcher redan nu konstatera ett par saker! 1. Ryno har varit bättre i varenda match än han någonsin var ifjol. Han leder laget. 2. Haugen! Mot Frölunda och nu senast mot Sparta Prag så har han inte bara varit ett steg upp. Utan ett par jämfört med förra säsongen. Jag är ärligt talat inte orolig över Haugen. 3. Lilliz. Jävlar vilken kille! Han lägger mackor som Micke. Briljerar inte bara i pp, utan även i spelet. Han har riktigt bra fart på rören som han nästan svävar fram. Han kommer imponera. 4. Asplund kommer slå igenom. Bra i alla moment. Lirar med Gulas. Kan bli bra det. 5. Tre juniorbackar med mot Prag. Och Hugo Enock var tillsammans med Holös vår bästa back. Har helt klart tagit ett steg till. Det ger mig lite sinnesro. Ge han lite shl i vinter. Perfekt att täcka upp för skador m.m. För övrigt är Åslund lika bra som alltid, Alex Johansson ser man direkt att han kommer bli extremt nyttig. Och så har Björn Svensson varit riktigt bra. Tror han kan bidra med ett och annat.
 8. Avsikten var inte att rangordna linorna där den sista är den sämsta. Utan jag tittade på vilka spelare som jag tror skulle passa med varandra. Och Nygård lirar inte i nån medioker brunkarkedja. Då tycker jag att du ska kolla vilka han lirar med. Björn är en underskattad tvåvägsspelare som arbetar hårt åt båda håll. Stod för 14 mål förra säsongen och duktig både i hörnen och framför mål. Det öppnar upp för andra och skapar utrymme för Nygård och hans fina skridskoåkning. Sen har du Alex som center där. En spelare som lika gärna kan spela med Gulas. Eller vem som helst. Så bra är Alex. Kanske den nyttigaste värvningen vi hittills gjort. Producerar stabilt med poäng trots att han inte är offensiv av sig. Tror den kedjan absolut kan överraska. Helt ok att man tycker olika och resonerar annorlunda. Men jag kan garantera dig att jag inte är blind för spelarens potential. Jag försöker bara hitta ett sätt för att få spelaren att lyckas. Då bör man funka med dom man lirar med.
 9. Fem punkter jag fokuserar kring: 1. Mer offensiv kraft in. Det behövs. Vi blev genast bättre med Stapleton men det krävs mer. Satsa och våga nu Loob. 2. Behålla Joel. Är spänd på hans utveckling kommande säsong. Och den vill jag se i fbk-tröjan. 3. Tacka Anders Eriksson för insatsen och önska honom lycka till i fortsättningen. 4. Ta in Per Ledin. Trodde aldrig att jag skulle skriva nåt sånt men det har sakta vuxit fram. Hans engagemang och inställning skulle ge laget en jäkla kick. Sånt smittar av sig. Billig, vi får vår retsticka och publiken vill se han. Varit här förr och vet vad som gäller. Varför inte tänker jag. 5. Hur blir det med Steen? Tar han en fast plats? Kan bli tufft. Beror på situationen givetvis. Men tyvärr lämnas han utanför i mitt lag och jag skulle inte bli förvånad om det blir utlån längre fram. Så här vill jag ställa upp: Nygga-Wikstrand Holös-Erixon Grundel-Tolle Skogs Ny - Stapleton - Joel Gulas - Asplund - Lilliz Åslund - Ryno - John P Björn - Alex - Nygård (Steen - Linus - Ledin)
 10. Bra med Stapleton som på allvar förbättrar vår offensiv. Lika bra som center som ytter. Åldern bekymrar mig inte. Han levererar fortfarande och har rätt sköna skills. Snabb på rören dessutom och det är en fet tumme upp! Jag hoppas bara att motivationen är på topp och att han används rätt. Då kan det bli riktigt bra. Jag tycker man gör en smart värvning här och laget blir helt klart mer intressant. Däremot räcker det inte. Och det vet Loob. Tror det här bara var en försmak.
 11. Driver Håkan med oss? En sämre version av Björn Svensson. Vilket säger allt. Värvar vi en 5e lina eller?
 12. Olausson lämnar? Som läget är nu, så hade jag inte haft nåt emot honom.
 13. 1-2 spelare in under sommaren. Tror man avvaktar eventuella svenskar som är trötta på ahl och som vill hemåt alt inte tar plats i nhl/khl. Känns som dom har ett par namn på listan man väntar in. Och dyker läget upp så hugger man direkt. Garanterat lär man plocka in nån under säsong också. Vilken typ av spelare beror helt på situationen. Min gissning skulle vara en slutspelskille.
 14. Just därför tycker jag att det vore vettigt att ha topp6 som målsättning. Just med tanke på laget som helhet. Håller med om backsidan. Den är grym. Topp i hela shl. Men vi har en tam målvaktssida och en tunn forwardssida utan tillräcklig spets. Det är en rimlig målsättning i dagsläget. Sen handlar det givetvis om att tänka lite mer långsiktigt. Det svider att behöva ta ett steg tillbaka. Men att hela tiden ha för bråttom tror jag inte gynnar någon. Låt oss hellre bli överraskade.
 15. Det är väl ingen som påstår att färjestad inte ska spela för att vinna. Tror du missuppfattade här. Vi kan vinna alla matcher och vinna serien överlägset och på så sätt klarat målsättningen. Det är helt ok det också. Poängen med att sänka målsättningen har inte med att fbk ska sluta spela hockey utan snarare hitta tillbaka till sitt spel och på så sätt bygga sig upp. Topp6 gäller serien och när sluspelet tar vid så inleds ett nytt kapitel. Där gäller samma sak för samtliga slutspelslag, nämligen vinna eller försvinna. Senaste säsongerna har det inte riktigt funkat och jag säger inte att förväntningarna och pressen på att alltid ta guld är den enda förklaringen. Men jag tror det ligger iaf något i det. Förra säsongen upplevde jag en del frustration. Att man inte lyckades i varje match. Ta Nygga som ett exempel. Fan vad han ville mycket förra säsongen. Man såg det på honom. Men jag menar att han och laget borde tagga ner lite. Hitta spelet. Hitta flödet. Är bergis på att det hade lossnat mer för honom och säkert hos många andra om man inte hade haft för bråttom med att lyckas i precis varje match. Jag vill se mer harmoni i spelet. Och jag är beredd att vänta lite.