Janne

Members
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Good

About Janne

 • Rank
  Member
 1. Jag förstår din poäng. JPs kroppsspråk har inte känts förtroendeingivande alls av det man sett, men ledarskapet är ju mer komplext än att en huvudtränare måste kunna "tagga till". Till att börja med: Även om JP har huvudansvaret delar han ansvaret med en tränarstab. Dessutom är alla spelare delaktiga i hur de sportsliga framgångarna kommer se ut, däribland Alexander Johansson som är lagkapten. Det enda som jag skulle säga är helt avgörande för att JP ska lyckas är att han (med stöd från övriga i ledarstaben och spelare i laget) lyckas hitta en effektiv och tydlig idé för hur laget ska spela och att alla är med på det tåget. I det här resonemanget blir det så klart viktigt att alla har "respekt" för JP och tränarstaben som du nämner. Men för att få förtroende och respekt kan jag inte se varför det är en nödvändigt att kunna "tagga till"/bli arg, utan det handlar mer om att vara resonlig, öppen, ärlig och tydlig.
 2. Fair point. Dock håller jag med Bengan och Hooben angående Asplund. Jag tror och hoppas vi kommer få njuta av honom ordentligt den här säsongen. Inte på samma nivå som vi fick njuta av JEE förra säsongen, men inte långt bort. Sen tycker jag vi sitter ganska tryggt i båten för tillfället med nuvarande truppen. Även om vi har det gott ställt med ekonomin behöver vi inte lägga mer krut på värvningar nu. Ge laget och spelarna en chans först så kan vi spetsa till eller bredda truppen mer framåt våren. Kommer garanterat finnas resurser och med största sannolikhet plats för en högkvalitativ spelare som kan vara tungan på vågen.
 3. Hahaha. Kritiken må vara befogad, men jag tycker Stefan gör ett väldigt bra jobb med intervjuerna. Hans genuinitet når ut och jag kan bara tänka mig hur uppskattad han är bland spelarna. Det hela är jävligt charmigt.
 4. Känns verkligen som Dallas är något på spåren. Rightare, center och anknytning. Dessutom får vi lite grit och net-front presence, det är ju verkligen något som behövs efter att John Persson fått lämna. Inte Matt Anderson-klass, men Anderson var ändå för dyr, så det känns som Turnbull passar in på rätt många plan. Blir perfekt för en tredje-kedja. Hur långt i förhandlingarna tror ni att Jakobsson har kommit?
 5. Alltså, jag är ledsen att jag kommer in och ifrågasätter hela tiden, men finns det ens ett litet halmstrå att greppa efter vad gäller Da Costa, förutom att han har ett utgående kontrakt? Det går ju liksom inte locka med cashen överhuvudtaget, för han kommer ha det femdubbla i erbjudanden från KHL-lag. Nu spekulerar vi kring namn som Lander och Da Costa, men vi skulle kunna avskriva dem direkt och fokusera mer på spelare i klassen Micke Johansson/Sallinen. Förväntningarna ligger på tok för högt annars och det lär gapas sen när det inte skrivs kontrakt med en dominant spelare från KHL. Med det sagt, Micke och Sallinen anser jag vara två starka pjäser som jag gladeligen ser i FBK nästa säsong. Håller dock Micke högre än Sallinen.
 6. Helvete va tunn backsidan känns alltså. Förra året kändes den monstruöst bra och nu känns det riktigt svajigt. Virtanen kan säkert bli kanon och han har garanterat blivit bra scoutad, men fan, det är skillnad på Liiga och SHL. Wikstrand förväntar jag mig mycket ifrån nästa säsong. Nog lär han vara god för 30 pinnar, förutsatt att han är skadefri och får en fast plats på blålinjen i första PP? Visserligen lär han konkurrera med Virtanen om just den platsen, för nog lär vi inte lira med två leftare på blålinjen. Med andra ord har jag väl redan sagt emot mig själv, men skulle Wikstrand få en större roll och få lite mer utrymme i PP nu när Nygga är borta tror jag han kan leverera ordentligt. Frågan är ju vem den där rightaren är som kommer vara sista pusselbiten för ett välfungerande PP?
 7. Frågan är om det skulle kunna chansas på Kyle Cumiskey? Efter den här säsongen är man ju skeptisk, men samtidigt har han haft en hel del tid till rehab. Är han återställd är det en riktigt tung värvning.
 8. Hans bäst-före-datum har passerat, ja, men han är 31 år. Det finns garanterat något år kvar som bra producerande spelare i SHL. Berätta gärna mer om hur hans spelstil sliter på kroppen, för det förstår jag faktiskt inte. Jag tänker att Micke skulle kunna vara perfekt för en andra-/tredjekedja. Någon ledande roll kommer han inte ha på det viset då vi verkar få ihop en rätt bred forwardsuppsättning. Det ska till en hel del för att Ryno ska bli petad som första-center. I mina ögon skulle Micke och Asplund kunna centra en andra- och tredjelina fint och ge centersidan ett bra djup. Givetvis kan han få lira vinge också. Jag är tämligen säker på att vi får se Mikael Johansson nästa säsong. Spelare som han växer inte på träd. Gamechanger.
 9. Förresten, det är väldigt spännande att se attityden gentemot Mikael Johansson. "Loj" och "om han inte är för dyr kan han väl få vara med". Folk kallar till och med snubben för "Tragic-Mike". Hahaha, helvete alltså. Vi har en trogen Färjestadspelare, född i Arvika, som spottar in poäng säsong efter säsong hos oss. Visst kan man tycka att det finns ytterligare en växel att lägga i ibland och att han sölar en del med pucken, men för fan. Kolla hans +/-, precis som med andra spelare behöver han en omgivning som kompletterar och täcker upp för hans brister. Sen är det klart som korvspad att han inte får vara "för dyr", men det känns som ett uttryck som vi kan köra med vilken spelare det än gäller. För dyr är väl för dyr oavsett vad? Det är väl självklart att hans lön ska stå i proportion till vad han presterar. ~40 poäng/säsong och en spelare som Micke kommer man inte undan billigt med. Frågan är ju vad ni anser är lämpligt för att Micke ska kunna passa in i lagbygget? Om ni nu ens anser att Mickes poängproduktion är värt någonting, det vill säga
 10. Det känns egentligen lönlöst att spekulera kring vad det är för back, men nog måste det väl vara en rightare som ska in. Kan ana hur begränsad marknaden är gällande en rightare som kan ersätta Nygren. Ville Lajunen är den som skulle komma närmast i mina spekulationer, mest då han har en tidigare sejour i FBK och inte sprutade in poäng den här säsongen i KHL. Samtidigt har han garanterat potential att nå åtminstone 25 pinnar. Jag har dock ingen som helst aning om hur situationen ser ut med Jokerit, så det är klart att det är ett långskott.
 11. Jag ser att folk snackar om Derek Ryan som gjorde 29 pinnar på 67 matcher i NHL och snittade ~15 min per match. Han har ju kemi med Martin Johansson sedan tidigare och verkar ha hittat både Jeff Skinner och Lee Stempniak i sin line. Vad tror ni om att han plockar med Jeff Skinner, när vi ändå håller på och hoppas? Justin Faulk kan ersätta Nygga.
 12. Det går absolut, men det är frågan vart man vill lägga krutet och vad Buffalo tycker. Buffalo har troligtvis ett bra grepp om Asplund med utvecklingsplan och mål för honom. Vill de att han ska utveckla spelet som C och vi inte kan erbjuda honom utrymmet för det kommer de plocka över honom istället. Väljer hellre Asplund som center som har potential och fyller upp centersidan ytterligare med ett okej namn som eventuellt kan konkurrera samt förstärker med en riktigt bra vinge istället.
 13. Jag tror ni bör sluta hoppas på en "klasscenter". Vi har Ryno som visade att han är en landslagscenter när han kommer upp i sin nivå. Får han vara skadefri över sommaren kommer han troligtvis ligga upp mot 40 pinnar igen. Han är så nära det går att komma en "klasscenter" på SHL-nivå. Lägg därtill att vi har Asplund som med stor sannolikhet kommer växa fram till en bra andra-center och säkert fixa ~35 pinnar om han får göra en hel säsong med två bra vingar bredvid sig. Fixa en tung och vass RW till Asplund så har vi en vass första/andra-line med M. Johansson - Asplund - ?. Försvinner Asplund ser läget så klart annorlunda ut.
 14. Du är alltså så naiv att du inte tror att en kontakt med Ejdsell tagits tidigare? Att Ejdsell valde att krita på för HV innan det kunde skrivas kontrakt med FBK gör ändå inte saken bättre. Hade han velat spela för skölden hade han spelat för skölden. Men visst är det uppenbart att Ejdsell känner sig sviken av FBK som släppte honom för BIK. Jag får "mitt ex dumpade mig, nu ska jag ligga med vederbörandes kompis"-vibbar av hans beslut, om du förstår parallellen.
 15. Det skulle vara grymt med Hallam i båset. Tror definitivt det kan ligga något i det ryktet, även om han har ett år kvar på kontraktet med Växjö. Han är säkert sugen på något nytt efter sex säsonger i Växjö. Att Färjestad som förening är finare och mer genuin än Växjö LAKERS är definitivt också en bidragande faktor i så fall. Är faktiskt inte speciellt besviken över att Ejdsell väljer HV. Spela för sig själv och pengarna är så klart beklagligt istället för att vända hemåt, men det är hans beslut. Det vore dock lite skadeglädje om han floppar ordentligt och får suga kuk i Jönköping för att få lite istid, för jag har redan glömt bort att det är en Karlstadpôjk om han väljer att spela inför lågbegåvade bibelslukare.