thunderstorm

Members
 • Content count

  461
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

364 Excellent

About thunderstorm

Recent Profile Visitors

894 profile views
 1. Håller med om att han blir "liten", kan vara därför han släpper väldigt många puckar från nära håll också som han borde kunna mota bort bara genom att finnas där. Blir väldigt "ihålig" emellanåt.
 2. Hoppas att man kan få till ett PP med lite fart nu då och inte bara lågtempo-sidledspass. EDIT: Tack för den. Hoppet lever.
 3. Känns som att jullovet kommer mycket lägligt och efter det hoppas jag att något hänt i truppen (om något intressant finns tillgängligt vill säga). Dessutom hoppas jag på att man snackat om inställningen till sitt ARBETE (för det är trots allt deras arbete det handlar om). Stort hjärta - hårt arbete...skall väl gälla även defensivt vad jag vet. Visst kan en del av de defensiva bristerna härledas till den, ofta, frejdiga offensiven. Men det är ändå proffs vi snackar om och de borde ha såpass mycket känsla för spelet att de kan avgöra när man skall gå och när man skall avvakta/backa. Att backarna ofta hamnar 1-mot-2 precis framför mål eller att motspelare hamnar helt fria framför mål/i slottet - trots spel i FBK´s defensiva zon kan dock inte bara förklaras med offensiven. Där tycker jag mig se väldigt mycket slarv och "tjuvningar". Där måste det bli skärpning. Jag är väldigt glad att man spelar en mer fartfylld och offensiv hockey, men det innebär inte att man nödvändigtvis glatt måste acceptera att man spelar med huvudet under armen så fort det handlar om defensiv. Visst, sett till de två senaste matcherna kan man ju hämta upp underlägen, men det kanske är lika bra att man åker på en stjärnsmäll hemma mot ett riktigt bottenlag för att det skall bli någon fart i huvudena lagom till omstarten efter jul. Klart är också att Haugen inte håller, konstigt nog då han ju ändå är såpass rutinerad och jag var riktigt nöjd när han värvades. Där känns det som att man bör (/måste) agera om möjligheten dyker upp. Annars förväntar jag mig att han försvinner efter säsongens slut allt annat vore mycket förvånande.
 4. Där är vi överens. Det är väl säkert lite som det brukar sägas om målvakter som gör "fantomräddningar" - om de står rätt placerade behöver de inte göra sådana räddningar. Dock vet jag ju vad jag föredrar - hellre en målvakt som har förmågan att rädda "givna" mål än en som inte har det i sig. Visst riskerar man ju att missa och bli totalt överspelad om man slänger sig och försöker bryta eller störa - men samtidigt, Wikstrand (i dagens fall) hade absolut ingenting att förlora på att åtminstone försöka göra något - men han valde att skita i det, vilket skickar signaler jag inte gillar. Överhuvudtaget saknas det en hel del jävlar anamma i laget. Det är lite för snällt och välkammat överlag och ingen som riktigt gör skitjobbet. Förhoppningsvis kan man få lite bättre balans i laget till nästa säsong men vissa saker ser ut att behöva göras redan i år.
 5. Jag är inte heller nöjd med honom hittills, skillnaden mellan dessa båda är dock att den ene tokhyllas mest hela tiden och ses som en absolut toppback och det är utifrån de premisserna jag bedömer honom. Han må vara grym statistiskt sett, men han har påtagliga brister som sällan nämns (annat än här inne). Exempelvis oförmågan att göra arbetsuppgifterna fullt ut - inte fuska/glida/whatever.
 6. Därför att Wikstrand är en glidarspelare som ytterst sällan, om någonsin, går all-in i någon situation. Därför han så ofta blir omåkt, rundad, ligger meter före motståndaren men ändå gliiiiider in den sista biten och därför blir tvåa på pucken i defensiv zon, och så vidare. Han är för bekväm av sig. Det är en av anledningarna till att jag har svårt att se hans storhet, han är inte tillräckligt bra för att "förtjäna" att vara sådan helt enkelt.
 7. Tyvärr såg det ut som om man gick och dog efter 3-3 istället för att vara fyllda av energi..
 8. Surt som fan att återigen tappa matchen när man ätit sig tillbaka. Jag gillar Pennerborn men jag har jäkligt svårt att förstå varför man spelar Persson, Alex och Nordsäter när laget precis kvitterat och man borde fortsätta köra på. Efter 3-3 händer ju...ingenting, det ser ut som ett gäng zombies på isen. Föga oväntat att man skulle lyckas ta en utvisning i slutet av denna match också, nästan så att man söker sätt att förlora på istället för motsatsen. En match kvar innan jullovet och jag hoppas att det något kommer in innan omstarten samt att man får ordning på försvarsspelet för det kommer inte hålla i längden att det ser ut som det gör. Håller också en tumme att det inte är någon fara med Zetterlund så att han missar JVM, det vore tråkigt. Tycker Oscar Steen var bra idag, tyvärr alldeles för ensam om det.
 9. Tycker det ser ut som en solklar knätackling men domarna kanske har glömt regelboken i fikarummet. ************** Trist att man återigen skänker bort mål till motståndarna genom dåliga byten och backar som inte är där de skall vara. Brutalt dåligt försvarsspel även vid det andra målet där man lämnar målskytten helt ensam mitt i slottet, spelar ingen roll att det är BP - där skall ingen få stå helt ren och skjuta. Krävs rejäl skärpning i försvarsspelet, framförallt nu när man petat in en iskall Alex i ena toppkedjan och Asplund som skall leda den andra är skadad och båda dessa kedjor därför är svagare än tidigare. Håller inte att skänka bort lika mycket om den egna produktionen inte är lika hög som förut. Vore kul om man lyckades ta lite mer ordentliga avslut också. Vill ha in en back asap men gärna en "JP" också som kan vara lite jobbig framför mål. Nygård (exempelvis) är bra på många saker men han är inte någon Tomas Holmström direkt.
 10. Varje gång man ser hur långa (korta) vissa avstängningar är så tänker jag på Andre Lakos avstängning när han "runkade av klubban" för ett antal år sedan. När man sedan ser hur en ful tackling som den Welch delade ut och som kan släcka en spelares både karriär och hälsa för resten av livet - då blir det bara fånigt. Riktigt fula saker som denna borde få betydligt större konsekvenser medan domarna och övriga muppar i lotterinämnden och andra borde ta det lite mera kallt när folk brottas lite eller när relativt ofarliga saker sker. Att som vissa här i landet gör, dra raka paralleller mellan dagisfighterna här och de riktiga rallarslagsmålen i NHL (som väl inte är lika vanligt numera) som faktiskt orsakat svåra skador och mer eller mindre direkt dödsfall bland "fighters", blir löjligt. Allt fokus borde läggas på fula, oprovocerade förgripligheter mot motspelare som inte har en chans att försvara sig och som definitivt inte har med sport att göra. Däremot rena tacklingar som tar illa skall naturligtvis bedömas för vad de är - olyckshändelser. Om två bilar som följer varenda trafiklag som finns och kör så korrekt det bara går, krockar och inget fel har begåtts straffas heller ingen (vad jag vet). Samma sätt att se på saken borde naturligtvis gälla även på isen. Olyckor händer och de skall så långt som möjligt förebyggas men att per automatik göra strängare bedömningar för att någon skadar sig är ett otyg. Precis som Dick Axelsson kommenterade efter gårdagens match - "man måste tydligen slänga sig" för att domarna skall se och bedöma. Frågan är ju om vi verkligen vill att svensk hockey skall se ut som sydeuropeisk fotboll där spelare ligger och rullar varv efter varv och ser närmast döende ut för att sedan, när domaren blåst, plötsligt vara helt friska och krya igen. Det vill åtminstone inte jag.
 11. Väl talat! En jämn, rättvis och förutsägbar bedömningsnivå skulle göra det roligare och mindre frustrerande för såväl spelare som oss som tittar. I dagsläget är det ett jävla lotteri vad domarna råkar behaga ta utvisning för och det som är matchstraff och jättefult ena dagen kan vara helt okej nästa. Bedrövligt och ovärdigt en liga som kallar sig professionell.
 12. Visst, men att domarna suger är inget man kan göra något åt - det egna spelet och den egna noggrannheten kan man däremot göra hur mycket som helst åt och där har man fallerat alldeles för ofta hela säsongen (vad gäller försvarsspelet). Spelet i 4-mot-4 borde inte heller ha sett ut som PP för Växjö, men det gjorde det stundtals ändå - vilket inte heller borde ha skett. Det är till slut därför man åker på baklängesmålet. Om det var en engångsföreteelse hade det varit en sak, men när man i match efter match upprepar samma misstag - eller om det är ren lättja, slarv och nonchalans - blir det oerhört dyrt i förlorade poäng (och kraftigt försämrad målskillnad vilket kan vara nog så viktigt i slutändan). Man förlorar matchen för att man idag inte lyckas kompensera det dåliga försvarsspelet med tillräckligt många gjorda mål. Detsamma hände i Skellefteå i den senaste matchen där. 6 poäng bortskänkta..
 13. Knäck i benen ser han ut att ha ofta, är ju inte så att det är första gången han blir rundad och närmast åkt 8:or kring, han räddas undan kritik av att han gör många bra saker också. Men i just den biten av spelet har han stora brister, noll förmåga till tempoväxling i benen. Alex borde naturligtvis inte ha spelat i 4-mot-4 i slutet av matchen, det syns ju tydligt att han saknar matchtempo. Fanns betydligt mer pigga och alerta spelare att använda sig av i den här matchen.
 14. Tragiskt att man skänker bort matchen med ett obefintligt försvarsspel. Man fick ju en positiv känsla när man skulle få avsluta matchen med 5 min PP men då presenterar sig istället i tur och ordning Ryno (med en jävligt korkad utvisning), Wikstrand (med ett försvarsspel värdigt en kon på allmänhetens åkning) och Johansson (med ett tempo och ett försvarsspel som måhända är befogat med tanke på skadefrånvaro men som ändå inte får ske i ett sådant läge i matchen). Visst, domarna kukar ur och missar en solklar hög klubba i nyllet på Axelsson, men det var inte det som gjorde att man förlorade matchen. Kan för mitt liv inte förstå hur ett lag kan bli så oerhört passiva i egen zon såpass ofta. Här måste helt uppenbart något förändras för man kan inte lita på att den glada målformen alltid håller i sig och då fungerar det inte att läcka som ett såll bakåt för jämnan. Efter att ha hämtat upp underläge 0-3 och 3-4 känns det så sjukt jävla bittert att man ger bort 3 poäng ändå, inte för att Växjö var magiskt bra, utan för att man själva var åt helsike för dåliga (i egen zon).
 15. Galen period, och det är ett understatement. Tycker att Växjös första mål ser helt okej ut, den lilla kontakt som sker mellan deras spelare och Haugen orsakas av FBK-back. Precis samma anledning som man godkänner Färjestads mål när Åslund klippt Fasth bakifrån med hjälp av VLH-back. Så 1-1 i sådana mål. Tycker det är synd och skam att reglerna är som de är vad gäller mål som godkänns i efterhand. Något 100% klockrent regelverk kanske inte går att få, men man borde inte bestraffas med bortdömda mål bara för att man släppt in mål. Vore mer rimligt att missade mål godkänns i efterhand men utan att klockan vrids tillbaka = eventuella gjorda mål för något av lagen som gjorts efter det missade godkänns. Tycker tyvärr att Haugen återigen skänker bort ett par mål, det håller inte i längden att det ständigt sker. Frågan är väl hur pass kalla man vågar vara - litar man på Haugen i år och söker ny till nästa eller kommer man att släppa honom och värva en ny? Kan mycket väl vara skillnaden mellan en riktigt fin säsong kontra en okej sådan. Försvarsspelet fortsätter att vara tämligen virrigt. Varför Melart tycker att det är en bra idé att lämna Växjöspelaren ensam framför mål innan 0-1 undgår mig. Tyvärr har Haugen visat sig högst benägen att släppa många sådana puckar från nära håll. Blir intressant att se om och isåfall vad man plockar in på backsidan för något behövs göras där. Offensiven är det inget fel på utan där finns det bara smärre finjusteringar att göra. Återigen ser man att skott från backarna innebär mål och målchanser. Älskar krigarhjärtat man visat upp många gånger hittills i år - hoppet finns alltid att laget kan vända vilket är sjukt kul efter några säsonger när man nästan gett upp efter 0-1..