thunderstorm

Members
 • Content count

  417
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

338 Excellent

About thunderstorm

 • Rank
  Spammare
 • Birthday 1979-12-04

Recent Profile Visitors

821 profile views
 1. Att domarna suger är tyvärr ingen nyhet - det har vi ju vetat länge - därför måste man se till att vinna på egna meriter - genom bra spel. Att domaren hinner blåsa innan pucken går in till det som skulle varit 2-2(?) är illa - men återigen, föga förvånande - domarna saknar en stor dos spelkänsla. Rynos "utvisning" - patetiskt hur man kan ta en sådan. Den var lika lite utvisning som det var utvisning när Haugen sänktes. Två olyckshändelser - varken mer eller mindre. Skillnaden är att ett bra lag som gör arbetet tar vara på alla chanser de får medan ett lag som inte gör jobbet kommer torska - oavsett domarinsats.
 2. Komiskt men ändå på något sätt oerhört väntat. Var upplagt för torsk med de förutsättningarna och när man tycks tro att man är hockeyns motsvarighet till Barcelona så får man också välförtjänt smisk. Trist för oss supportrar bara att man skänker bort 3 poäng och gör en usel match totalt sett.
 3. Jag kan inte säga att någon enskild spelare var bra idag, men det går heller inte att vinna en sådan här match när man har en målvakt som skänker bort mål till motståndarna... De två första, visst styrningar, men samtidigt extremt otät. Det är ju inga stenhårda puckar som kommer vinande runt huvudet på honom direkt utan två små myror som gliiiiiider under respektive förbi. 3:an är bara pinsam där han lämnar mer vidöppet mellan ben(skydd)en än ett 50-öres och 4:an - vafan? Att göra något försök till någon jävla fotbollsräddning i ett sådant läge. Vad tänker han ens? Så dags att börja spela hockey igen när matchen redan är körd och man ligger under med 1-4. Kan bara hoppas att man ser till att lära sig något efter den här matchen och att Haugen får vakta båsdörr nästa match, max. Förluster kommer alltid, det är en sak - men att förlora såhär - det är aldrig okej mot något lag och framför allt inte mot ett jumbolag som är jumbo av en mycket klar anledning.
 4. Första perioden var bra även om det retar mig att man i för stor utsträckning försöker spela pucken hela vägen in över mållinjen i PP. Det är faktiskt okej att varva med lite skott utifrån också. Tempot i PP alldeles för lågt och då blir det också lättläst. Spelet i PP finns ju - bara man ser till att inte bli så jäkla passiva. Andra perioden... Tja, det kanske är dags att ta ett snack om hur och varför man gång efter annan går ner sig i andraperioderna efter bra spel i första. Även om man såklart inlett serien fantastiskt och tagit igen underlägen tidigare är det ju rätt onödigt att ge motståndarna möjlighet att inte bara komma in i matchen utan till och med ta över den. Samtidigt, precis detta jag talat om tidigare - även tidigare säsonger har man haft märkbart svårt att "städa av" de tydligt sämre lagen (tex 1 poäng av 12 möjliga mot Rögle ifjol). Tredjeperioderna har ju sett bra ut däremot så jag är full av tillförsikt och tror mycket väl att man kan vända det här. Kvalitén finns ju - så länge man inte blir bekväma och passiva á la period två. Hoppas dock att Pennerborn gapat lite i paus så att spelarna slutar ta alla dessa korkade latmaskutvisningar i offensiv zon och blir mer noggranna med passningarna. Hoppas Haugen kan steppa upp och vara tät resten av matchen, förvisso lite oturliga studsar innan målen men kunde varit lite mer tät ändå. Heja FBK!
 5. Inte minst kan man tänka sig att Dickens stenhårda defensiva arbete kan inspirera ganska många, både i och utanför laget. Killen som nog alltid har setts som en riktig glidare som levt på sin talang backcheckar som en galning, står för mängder av återerövrade puckar, och så vidare. De signaler som sänds ut när en offensiv trollgubbe som han så tydligt bidrar även i det defensiva "skitgörat" skall nog inte underskattas. Sedan att han är en sådan skön snubbe vid sidan av isen gör det bara ännu bättre.
 6. Härligt med ytterligare en match där man trots dippar ändå gör en på det hela taget riktigt bra match. Att dessutom göra den mot regerande mästaren på deras hemmaplan är givetvis extra starkt. Mycket bra att både Axelsson och Johansson som av olika anledningar inte hade så roliga fjolårssäsonger trots detta producerar bra med poäng. Nygård ser bättre ut efter sin fyrapoängsmatch och Lindqvist bara fortsätter köra på. Rynos osannolika 1+12 är ju just det - en helt osannolik start på säsongen. Kul att han äntligen (med start förra säsongen) får visa all den potential alla trodde honom om när han först kom upp som ung talang. Överlag kör alla spelare på bra. Jättekul att utespelare Steen fick göra mål på en fin styrning, hoppas på att Thörngren kan få göra någon kasse snart också. Fogström 2 assist också, välförtjänt för en kille som sliter hårt i det tysta. Underbart att ha sådan högklassig bredd i år - då behöver man inte stressa i onödan med spelare som Alex och den nu sjuke Grundel. Det finns gott om spelare som kan vara med och bidra även om någon skulle saknas. Dessutom duktiga juniorer som också kan vara med och täppa till luckor på ett mycket bra sätt när behov uppstår. En fantastisk start på säsongen, mycket mål framåt och ett riktigt fint spel tidvis. Starkt återigen att vinna en tight och svår match. Det enda negativa just nu är att säsongens första förlust ju bara kommer närmare och närmare och man önskar ju att detta flyt kunde få fortgå för all framtid. Men denna start lär säkerligen ge hela gruppen, såväl tränare som spelare, ett mycket gott självförtroende och när förlusterna väl kommer så kommer nog greppet kring klubbskaftet inte vara alltför krampaktigt ändå - man vet vad man kan och har med all önskvärd tydlighet visat att man kan matcha samtliga tippade topplag. Det är ett jäkligt bra kvitto på att man efter några års "kräftgång" och halvdana "nystarter" äntligen hittat rätt. Äntligen spelar man den positiva, fartfyllda och roliga hockey man vill se - och dessutom på ett framgångsrikt sätt. Gött dä Svärjä!
 7. Svår match att sammanfatta. Första perioden riktigt bra och härligt att se fart och spelskicklighet, resten av matchen ingen höjdare och känns som man hade oerhört svårt att kontra Djurgårdens "tuta-och-kör"-hockey - tror en spelare som Alex behövs när matchbilderna blir så då laget överlag kan vara lite tunt när motståndarna får ned tempot och spelet blir mer fysiskt. Starkt som fan dock att stå emot DIF-pressen och sedan kunna gå upp och fixa ytterligare en trepoängare. Kul att Westin fick hänga den avgörande kassen också. Nästan det som imponerat mest i säsongsinledningen - just att man kan ha matcher eller perioder i matcher där det stundtals inte är mycket alls som stämmer men att man ändå lyckas hitta sätt att vinna matcher. Mycket starkt! Vet inte om det berodde på ovana i början (under försäsongen) att tränare Pennerborn lät lite stel och kantig i intervjuer men tycker han blivit jäkligt mycket bättre där. Känns ärlig och genuin och med glimten i ögat samtidigt som han ändå lyckas förmedla både positivt och negativt beroende på lagets prestation. Så riktigt kul att han blommat ut lite där! Om man bortser från att andra och tredje perioderna inte såg särskilt bra ut så är det egentligen mest en sak jag retar mig på - att Wikstrand aldrig kan lära sig att åka skridskor hela vägen fram till puck utan alltid saktar in och ger bort puck/initiativ till motståndaren. Känns slött och onödigt och precis så agerade han innan DIF fick PP i sista. Turligt nog har DIF inte lika bra utdelning för tillfället men återigen, sjukt onödigt att bli passiv. Men totalt sett kan man inte vara annat än nöjd efter en bortaseger mot DIF - det enda lag som väcker några riktigt härligt genuina känslor av motståndarna - alla andra är bara dåliga kopior. Trist att Falks stora dag blev som den blev, hoppas att han kvicknar till och ändå kan njuta av att se sitt namn där uppe i taket. Färjestads hyllning av #51 fick välförtjänt mycket beröm från alla håll och kanter och var tydligen till och med bättre än HV71´s hyllning av Petrasek (som jag inte sett). Nu när man såg dagens hyllning så förstår jag verkligen berömmet till FBK för maken till styltigt och stelt prat från "speaker" och även andra runt omkring har jag inte hört. Så jag skickar en extra guldstjärna till FBK som gjorde #51 kväll förjäkla bra. Svår match i Könsjöping på lördag, hoppas man kan ta med sig den goda formen in så att det blir en bra och kul match (och 3 nya poäng).
 8. Det stämmer säkert. Så trist bara när det blir sådana hopp mellan matcherna även om jag kan förstå att man vill optimera möjligheterna till bra publiksiffror och därmed ökade intäkter - men man är ju så hockeysugen nu när det väl dragit igång att det blir näst intill outhärdligt att vänta mer än ett par dagar mellan matcherna.
 9. Ärligt talat, "lite mindre gnäll"? Har väl knappt gnällts något alls om man skall vara krass. Det är väl ingen här som gnällt det minsta över hur laget inlett serien och den totala prestationen - tvärtom. Visst, det var match för båda lagen igår - innan dess hade åtminstone FBK vilat sedan lördag förra veckan så de lär knappast ha varit alltför utmattade. Är väl knappast konstigt att man inte gillar vad man ser när matcherna sett ut som de gjort både igår och idag. Knappast någon hockeypropaganda. Då måste man också kunna kritisera/tåla att andra kritiserar just de enskilda insatserna - det ena förtar nämligen inte det andra. Eller menar du att Dick Axelsson och Michael Lindqvist också gnällde för mycket i sina intervjuer där de sågade lagets insats idag ganska hårt?
 10. Härligt att man återigen lyckades vara effektiva och sätta några puckar trots att spelet i övrigt lämnade en hel del att önska. Hoppas att man kan steppa upp i spelet på torsdag mot MIF så har man definitivt chansen att ta en ny seger. Två bra matcher av Haugen om man bortser från någon liten utflykt för mycket. Dagens minus får det patetiskt dåliga spelschemat där det tycks vara "uppehåll" varenda jävla vecka. Ärligt talat kan man ju undra vad de som lagt schemat ifråga rökte innan de spikade detta usla.
 11. Ser ut som en sämre version än gårdagens match. Felprocenten på passningarna måste vara skyhög och det känns mest bara slött och segt överlag. PP segt som sirap. Sprudlande intensiv skridskoåkning? Not so much. Man får vara jäkligt nöjd med oavgjort efter två perioder trots detta men jag förväntar mig betydligt bättre. Med en på SHL-nivå helt oprövad målvakt borde man naturligtvis göra det mycket svårare för honom - idag har han fått en ganska behaglig resa. In i ansiktet på killen så snart man är i anfallszon. Men precis som jag sa igår - kanske är det här man måste utvecklas mest - hantera sämre lag som bara kör på. Där det sett svagast ut de senaste säsongerna också. Gött att se och höra en inte så nöjd Dick i pausen, kändes som hans mål var ett typiskt "nu-är-jag-förbannad"-mål, hoppas han kan få med sig resten av laget i sista så att man kan ta 3 nya poäng - det vore trevligt.
 12. Jämför man med Rögles match mot Malmö idag. 8 mål gjorda och ändå "bara" 2 poäng - måste kännas fördjävla bittert i de poängsvultna rögleiternas hockeyhjärtan. Å andra sidan - gör man 7 mål på bortaplan som Malmö så borde man komma ur matchen med fler än 1 poäng. Så lär kännas som en förlust för båda de lagen. Då känns det tryggt och bra med finfina 20-10 och 11 poäng efter fyra matcher tycker jag.
 13. Ingen bra match alls (spelmässigt - däremot publikfriande med mycket tuta-och-kör), starkt dock att komma ut ur den med 3 nya poäng. Kanske visar också denna match vad FBK behöver jobba mer/mest med - att vara tydligt spelförande mot sämre lag som förvisso kör så det ryker men som egentligen inte skall tillåtas få så sinnessjukt många öppna lägen som Mora tilläts få idag. Jag kan tycka att det är just där det svajat betänkligt de senaste säsongerna. Man har ofta gjort ganska bra insatser mot bra/bättre lag som "bjuder upp till dans" på ett annat sätt än vad ett lag som kvällens motståndare gör. I en sådan här match kan man inte "surfa" på motståndarens fart och spel utan tvingas ta fler initiativ själva. Men förhoppningsvis kan man allt eftersom säsongen går bli bättre på detta och bli bättre på att "stänga" matcher mot sämre lag. Försvarsspelet idag var under all kritik - full hönsgård mest hela tiden och jag vet inte hur många gånger det kom röda spelare 2-mot-1 eller som fick stå helt rena framför en för dagen bra Haugen. Hoppas dock att även försvarsspelet stabiliseras med tiden nu när Melart kommit in och om de ordinarie gubbarna får vara hela. Hade dock velat se Tollefsen också - både för hans tyngd och resoluta spel i defensiv zon men även för att se om han kunnat fortsätta med föregående säsongs fina spel. Skulle han lyckas komma tillbaka är det dock bara att se som en bonus - viktigast är såklart att han kan få en bra livskvalitet - det unnar jag honom verkligen. Fint att Asplund, Ryno, Lindqvist, Johansson och Virtanen fortsätter producera. Ingen helgjuten insats offensivt från något av forwardsblocken (som helhet) idag men ändå bra att det blir lite mål. Grymt kul med 20 gjorda efter fyra matcher även om 4 av dem kommit i tom kasse de senaste två matcherna. Alltid kul med mycket mål! 10 insläppta på fyra matcher mot tre tippade topplag samt en nykomling på deras hemmaplan får också sägas vara väl godkänt. Tycker Martin Johansson gör en bra match, verkar inte ha fastnat i fjolårets Örebro-haveri utan kör på och bidrar med just det jag tror man värvade tillbaka honom för att han skall bidra med. Så tummen upp där! Steen junior sliter på och jag tror mycket väl han kan bli en riktigt duktig SHL-spelare om det bara kan lossna för honom - frågan är hur man bäst skall hjälpa honom att få flyt. Utlåning kan kanske vara ett bra alternativ om han kommer till ett lag där han får/kan gå in och ta en stor roll. Fabbe känns spännande också. Kör på och krigar bra. Enkvist gör det bra det lilla han spelade. Grundel ingen bra match men räddas väl upp av att han agerade "andremålvakt" på mållinjen vid ett par tillfällen. Wikstrand räddas av det matchavgörande målet. Jag vill inte vara en Wikstrand-basher - men jag har mycket högre krav på att han skall vara en härförare och bidra mer både poängmässigt och i spelet. Nu kan han inte gömma sig bakom Nygren och vi behöver någon fler som är ett riktigt offensivt hot från backplats. I nuläget, precis som under fjolåret, tycker jag att han såsar för mycket och drar ned tempot alltför ofta - exempelvis genom patenterade burskydd i PP. Hoppas på bättring där - för det behöver laget verkligen. Det går inte att leva på Virtanen och hoppas på att Erixon skall bomba in poäng i parti och minut (även om det vore kul som fan förstås). PP... Går alldeles för sakta och när inte Virtanen är inne blir det lätt att det känns tandlöst från blå då just Wikstrand så ofta avstår från att ta skott. Jag kollade på SAIK-VLH för ett par dagar sedan då jag led av svårartad hockeybrist och det var en fröjd att se vilket pucktempo SAIK hade i PP. Möller, Lindström och grabbarna hade ett extremt högt passningstempo och kunde därför såga sig igenom försvaret väldigt ofta. Förvisso är ju nämnda spelare extremt skickliga och just Lindström hade jag mer än gärna haft i FBK - kanske kan Lindqvist bli vår alldeles egen variant. Men det tenderar att bli alltför omständligt när exempelvis Lilliz står med pucken - han är dock inte ensam om detta. Fler direktpass och så vidare tack. Har sagt det tidigare men säger det igen - vilken jävla kanonvärvning Lindqvist är. (Virtanen likaså!) Hade inte förväntat mig att han skulle vara såpass bra. Skitkul och mycket uppiggande efter åratal av värvningar som skulle "växa" när de kom till FBK men istället stagnerade och i vissa fall blev sämre. Hoppas att en kille som Thörngren kan få en liknande utveckling med tiden. Finns mycket att slipa vidare på men med en sådan kanonstart på säsongen kan jag inte vara annat än jävligt nöjd trots allt! Hoppas på en bra match med 3 poäng och mycket FBK-mål imorgon igen. =)
 14. Först och främst ett stort tack till allas vår #51 (men även #24 och #71 förstås) för lång och trogen tjänst. Passar bra där uppe i taket med de andra gossarna. Vad ska man säga efter en sådan här kväll egentligen? Hade någon sagt inför SHL-premiären att vi skulle toppa tabellen efter tre matcher med 8 poäng och 15 gjorda kassar mot LHC, SAIK och FHC hade jag nog trott den som sagt detta var helt från vettet. En sjukt tuff inledning på serien, men kanske samtidigt alldeles utmärkt. Laget har kunnat gå in som underdog i samtliga tre matcher utan jättehöga krav på vinst från någon och har i lugn och ro kunnat fortsätta slipa på det spel man vill spela. Man skall ju heller inte glömma att vi ju saknar några tunga pjäser också - men juniorkillarna har gjort ett sjukt fint arbete. Man har knappt märkt att de varit på isen vilket är ett mycket gott betyg när det handlar om såpass unga och orutinerade spelare. Den här matchen var en närmast sanslös tortyr för mitt blodtryck och jag fick svårartade flashbacks i början av matchen när FHC öppnade så starkt. Det luktade sådär otäckt av sill, Kallio, Andersson och allt vad de hette. Ganska skön känsla att se laget ta vara på chanserna och leda med 3-2 efter en period. Andra perioden visar man verkligen vilken potential som finns, trots de luckor som de frånvarande spelarna lämnat. Perfekt läge för de unga killarna, såväl juniorer som killar som Lindqvist, Lennström och Thörngren, att få ta ett ännu större ansvar. Finns förvisso lite att slipa på i PP och BP men det hoppas jag kommer med tiden och när killar som Johansson, Melart och Grundel är tillbaka igen. Ogillade dock hur man det i PP man fick med strax under 10 minuter kvar av matchen började finåka och finpassa mellan sig utan minsta tanke på att gå på offensiven. Det var också där man verkligen gav FHC möjligheten att jobba sig in i matchen igen och äta sig närmare och närmare. Sådana tendenser vill jag helst slippa se igen då det hade varit sjukt onödigt att slarva bort en 3-poängare på det sättet. Men nu gick det ju vägen och det var skönt så in i helvete! Asplund: Fortsatt bra. Verkar ha tagit ytterligare kliv sedan fjolåret och man sörjer ju att han lär vara förlorad för lång tid framöver efter denna säsong. Lindqvist: Nya poäng och fortsatt pigg. Härligt! Nygård: Har sett tung ut i samtliga matcher jag sett i år, inklusive försäsongsmatcher, men idag kände man igen honom igen. Fart under rören och 4 poäng smakar finfint! Ryno: Gött att även han får göra några poäng idag. Önskar han kunde smälla på mer ibland bara. Axelsson: Han är verkligen helt grym när han är på spelhumör. Onödigt många utvisningar men i situationen då han började boxas från båset tycker jag domarna gör det största felet som, återigen, lyckas vara helt blinda alla fyra och missar en solklar crosschecking när Asplund blir liggande. Ett jävla skämt att FHC får PP-fördelen efter den sekvensen. Gött med nytt mål och bra spel av Dicken. Han ser inte särskilt rostig ut efter fjolåret tycker jag. Martin J: Hans bästa match av de tre som spelats. Visar varför han kan bli väldigt nyttig med sin skridskoåkning och är betydligt dugligare som spelare än han brukar få cred för. När hela den kedjan gör en såpass bra match ger det onekligen tränarna ännu trevligare bekymmer när Alex väl kommer tillbaka. Målis-Stéen: Återigen en riktigt bra match. Mycket bra. Ingen som faller ur ramarna idag utan tycker att laget som helhet gör en riktigt bra match och ger #51 det avsked och den festkväll han så väl förtjänar. Jag hade hatat om det blivit som vid Prestbergs avtackning när man lyckades torska med 0-6. Nu blev det precis som vi alla önskade och det är jag riktigt glad för. Till sist: Äntligen känner jag lite optimism och känslor igen efter flera år av hockeymässig och känslomässig ökenvandring. Har inte så mycket att göra med resultaten utan mer med den fart och den offensivlusta man visar. Jag ser hellre att man förlorar när man verkligen gjort allt för att vinna än att man gör som varit alltför vanligt de senaste åren - lägger sig på försvar direkt man fått ledningen. Så här spelar mitt FBK - laget jag älskar!
 15. Han är spelklar till dubbelmötet mot Mora nästkommande helg om inget oförutsett händer. Missar alltså lördagsmatchen mot Frölunda också. Edit: Varför: Skattetekniska skäl som har att göra med det (artist?)kontrakt han hade med Luleå. Han måste därför vara utanför landet X antal månader innan han spelar igen - annars skjuter skatten i höjden.