Bengan

Moderator
 • Content count

  863
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

505 Excellent

About Bengan

 • Rank
  Spammare

Recent Profile Visitors

1 269 profile views
 1. JG har ju räddat poängen till LHC i båda våra möten i år. Med en sämre målvakt hade vi gått hem med full pott från båda matcherna.
 2. Drömde inatt att vi hade trejdad bort Haugen till Linköping och i motsatt riktning kom Jonas Gustavsson. Snacka om antiklimax när jag vaknade upp i morse (i tron om att det var sant) och kollade på EP och JG fortfarande var kvar i LHC
 3. Haha, ja. Han börjar närma sig med stormsteg redan och vi har precis spelat halva säsongen. Kan han nå 30 om han får fortsätta vara skadefri?
 4. Suck, jag gillar Pennerborn men kan inte för allt i världen förstå hur han är den enda som INTE kan se att Martin tillför ytterligare en dimension till kedjan med Ryno och Nygård. Måste ligga en hund begraven här. Vad skrevs in i Alex förlängning av kontraktet? "Lovad en plats bredvid Ryno"?
 5. Steen kan vara spelklar till seriefinalen mot Växjö ISHOCKEY: "Jag tränar 100 procent på is på onsdag" FBK-målvakten Stefan Stéen skadades i förlustmatchen hemma mot Malmö för en och en halv vecka sedan. Nu är han på väg tillbaka lagom till torsdagens seriefinal hemma mot Växjö. – Jag tränar 100 procent på onsdag. Funkar det så är jag spelklar, berättar Stéen. På tisdagen gjorde han ett första litet smygtest på is. – Det kändes positivt. ”Masken” (målvaktstränaren Maciej Szwoch) kallade mig juniormålvakt, haha. Det innebär att jag gjorde inhopp lite här och där under träningen. På onsdag går jag på för fullt igen. I helgens dubbelmöte i Karlskrona var jättetalangen Olle Eriksson Ek back up till Lars Haugen. Vad hände egentligen mot Malmö? Skadade FBK-målvakten Stefan Stéen är på väg tillbaka. På onsdag tränar han för fullt igen. Sedan kommer besked om Stéen är spelklar till seriefinalen mot Växjö.MIKAEL LINDBLOM – Det var en situation i slutet av andra perioden. Jag fick ont men fortsatte ändå. Det borde jag inte ha gjort och Mattias Hell (medicinskt ansvarig) sa till mig i pausen att det var dumt att jag inte klev av direkt. Nu hade jag tur som inte förvärrade skadan. Trivs med upplägget Stéen lämnade över målvaktsspaden till konkurrenten och kompisen Lars Haugen. Man kan anta att deras hårda duell om förstaspaden gjorde att Stéen inte ville överlämna den frivilligt. Men Stéen trivs med upplägget att de två alternerar. – Det börjar bli vanligare och vanligare med det målvaktssystemet. Belastningen är hård när vi reser och spelar så ofta. Samtidigt blir man väldigt triggad av konkurrensen, och vill verkligen visa varje dag att man ska stå. Det här genomsyrar ju hela FBK i vinter. Pushar och stöttar Först dagen före match får Stéen och Haugen veta vem som ska vakta målet. – Det finns inget mönster alls. Ibland står vi tre matcher i rad på raken, ibland två. Tro inte att målvaktskonkurrenterna tittar snett på varandra. De är bästa polare. – Ja, vi pushar och stöttar varandra på ett härligt sätt hela tiden. Konkurrenten Haugen är förresten återigen uttagen till uppdrag med norska landslaget i december. Stéen såg helgens dubbelmöte i Karlskrona framför teven. Din analys? – I första matchen var vi grymt stabila. Den andra blev mer en typisk match mot Karlskrona. De kom ut starkt som virvelvindar i första och då spelade vi inte så bra. I andra fick vi hål på dem, och det var skillnaden mot förra säsongen. Karlskrona började backa hem och vi avgjorde på vår skicklighet. Hur känns det efter att ha tvingats vila i en och en halv vecka? – Jag är grymt spelsugen!
 6. Extremt trist att Martin återigen blir nerpetad till en fjärdelina igen. Återigen kammar förstakedjan noll med Alex som tredjelänk.
 7. Samma här. Tack @rurik ...
 8. Nordsäter gör för övrigt en riktigt grym match. Stärkt av sin rykande färska kontraktsskrivning månne? Gillar honom skarpt!
 9. Jahapp, då försöker dom så sakteliga fasa in Alex i förstakedjan igen istället för Martin J. Jag upplever inte alls att den kedjan har funkat så som den gjorde igår medans Martin har tagit den till en ny nivå. Jag undrar om Alex skrev in i sitt kontrakt att han enbart förlänger om han får fortsätta spela med Ryno?
 10. Jag skulle vilja utropa tjänstefel om man sätter ner Martin i fjärdekedjan igen när Alex är tillbaka. Martin har visat att han tillhör top2-kedjorna och Ryno/Nygård har funkat bättre med Martin vid sin sida. Sätt in Alex som center mellan Lilliz och Åslund så kommer det bli en stor förändring även där då det i dagsläget inte finns någon som kan ta ett fysiskt ansvar i den kedjan. Alternativet är att Åslund får gå tillbaks till sin ursprungliga position som center. Linus P håller inte längre, varken hans kropp eller spel. Jag gillar det som Törngren har visat senaste matcherna. Nu börjar jag förstå vad man såg i honom.
 11. Ni menar André Petersson, inte Pettersson
 12. Gulas: "Som att komma hem" ISHOCKEY: Landade i Örebro för landskamp mot gamla FBK-polarna Han blev älskad av fansen under de fyra åren i Färjestad. I dag återvände Milan Gulas, 32, till Sverige igen. – Det känns nästan som att komma hem och spela landskamp. Det är ju nära till Karlstad, säger han inför matchen mot Tre Kronor i Örebro på onsdagskvällen. Gulas gör come back i Tjeckiens landslag i Karjala Tournament. – Det känns fantastiskt att få chansen igen just den här säsongen. Jag har aldrig spelat i något stort mästerskap med landslaget tidigare, nu finns chansen att få spela OS när NHL-spelarna inte är med. Det är en stor dröm för mig och jag ska göra allt för att ta mig hela vägen, säger den tjeckiske måltjuven. Träff med FBK-polare Gulas och landslaget flög direkt från Prag till Örebro och landade på tisdagskvällen. – Jag ser fram emot att få träffa Johan Ryno, Rasmus Asplund och Magnus Nygren igen. Vi hinner säkert ta ett snack före landskampen. Jag har fortfarande lite kontakt med några av killarna i Färjestad och med Stefan (kommunikationsansvarige Eriksson). Han har sett fram mot den här trippen ett bra tag. – Jag vet inte när jag kommer tillbaka till Sverige nästa gång. Jag är 32 år. Nu njuter jag av varje hockeydag. Ville stanna i FBK Gulas medger nu att han inte hade haft något emot ytterligare en säsong i FBK. Han ville stanna kvar en säsong till. – Men när det inte fanns någon öppning hos Färjestad vände jag och min agent blickarna mot Tjeckien i stället. Gulas agent är landsmannen och FBK:s gamle storback Radek Hamr, som bor kvar i Karlstad. Med facit i hand är Gulas nöjd. – Hemma är bäst. Vi fick en liten dotter, Eva, i slutet av september. Nu har jag och min fru nära till vår hemstad, släkt och vänner. Och nu är det är lätt att få barnvakt. Men jag hade fyra fantastiska år i Karlstad. Jag stortrivdes med livet på och utanför rinken. Det var en nyttig erfarenhet för mig också. Jag kommer alltid ha en del av mitt hjärta kvar där. Paret har en son sedan tidigare. Flygande start Gulas har fått en flygande start i sin nya klubb HC Plzen. Laget toppar tjeckiska ligan, på samma poäng (40) som tvåan Kometa Brno. Gulas är sjua i tjeckiska poängligan med åtta mål och tolv assist. – Ja, det har börjat väldigt bra och det var jätteviktigt. Vi har ett väldigt ungt lag och behövde en sådan här fin start på säsongen. Gulas är assisterande kapten i laget och lite av lagpappa med sin ålder och rutin. Imponerad av FBK – Jag trivs med vår tjeckiska hockey. Den är mer teknisk än den svenska, mer offensiv och inte så uppstyrd. Då har du inte sett säsongens Färjestad? – Jodå! Jag håller koll på dem via nätet hela tiden och är väldigt glad för killarnas skull. De har gjort det jättebra så här långt. Hoppas det håller i sig hela säsongen.
 13. Håller med! FBK spelar ett offensivt, snabbt och frejdigt spel nu som dels är effektivt men också kul att kolla på för publiken. Bara att kolla på åskådarsiffrorna i år. När hade vi 7000+ på en tisdagsmatch senast? Dagen innan löning dessutom. Kemi gör ett jättejobb, men FBK är helt enkelt attraktivare än på väldigt längre.
 14. Helt obegripligt hur Calof får stå så ren i slottet.
 15. Visar lite fel signaler när en assisterande kapten viker undan för en tackling sådär. Alla kaptener ska gå i bräschen i alla situationer.