Bengan

Moderator
 • Content count

  801
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

437 Excellent

About Bengan

 • Rank
  Spammare

Recent Profile Visitors

1 162 profile views
 1. Slänger med en liten länk till det: http://www.farjestadbk.se/artikel/vfrdaj6dk-23h01/alexander-johansson-blir-farjestad-trogen Fantastiska nyheter!
 2. Hade såklart varit riktigt fint att få in Norman, men det skulle resultera i att Asplund petas ner till tredje. Med tanke på hur Asplund spelade efter JVM så vet vi nu att det finns kaliber nog för att dominera även i SHL för Asplund, om han får kontinuitet och förtroende att ta nästa kliv. Spelar han så bra under hela säsongen och finner kemin med Dick och Martin så kommer han lätt gå över 35-40 poäng när vi summerar 17/18.
 3. Åfan, tji fick jag för att jag var lat och inte orkade kolla upp detta Tråden dalade rätt rejält när säsongen väl drog igång alltså Nåväl, hoppas vi kan hålla det uppe än mer denna säsong då 👍
 4. Kommunikationsmässigt har jag aldrig varit orolig över Pennerborn. Som jag skrev tidigare så har han en enorm passion för spelet och har inga problem att ryta till när det behövs. Men för den sakens skull är han inte den som skriker och gapar för minsta lilla, han vill gärna förklara hur han menar på ett lugnt och sansat sätt. Det enda som jag varit lite fundersam över är hans rutin inom SHL. Men jag tänker ge honom detta året att växa in i SHL-kostymen. För övrigt måste jag säga att jag är imponerad över att vi redan nu, vid säsongens första ispass, är uppe i 124 sidor för truppen-tråden. Måste vara rekord? Intresset för kommande säsong verkar minst sagt vara stort här inne, kul!
 5. Första "öppna" träningen är på torsdag klockan 17. Gissar på att dom fått något tillfälle att prova ut nya utrustningen osv innan dess iofs. http://nwt.se/sport/ishockey/folj_fbk/2017/07/31/da-har-fbk-forsta-oppna-traningen
 6. Har för mig första träningen är på måndag.
 7. Haha, skön han är Stefan i intervjun med Nygård. "Vi sitter ute på Sandgrundsudden" när klippet är så sjukt tydligt gjort inomhus och bakgrunden är inklippt 😅
 8. Helt okej, sålänge vi är överens om att varken du eller jag anser att Lilliz är en lika komplett spelare som Åslund så tänker jag inte argumentera emot. Men att det skulle vara vanskligt att säga att Lilliz skulle vara i Åslund-klass rent poängmässigt kommer jag inte hålla med om. 0,5p/m är 0,5p/m oavsett vem du är, vad du heter eller hur du spelar. Dock vill jag bara poängtera att, precis som @JTK skrev, ett poängsnitt på 0,5p/m är ett riktigt bra facit och skulle kunna vara avgörande i många matcher. Jag tror dessutom att om Lilliz får förtroende (och kan bibehålla sitt eget självförtroende) under en hel säsong, så kommer han vara med och slåss i absoluta toppen av den interna poängligan.
 9. Jag tycker sista platsen i en tredjekedja står mellan honom och Törngren. I mina ögon ska de tre första linorna spela ungefär lika mycket, men där den linan som är hetast för kvällen får mest istid. Helst vill jag ha de offensiva krafterna jämnt fördelat mellan dessa tre lines. Detta gör att vi skapar en bredare hotbild för motståndarna, något jag upplever vi har saknat på senare år. Dessutom tar jag Lilliz före Steen, då Steen måste jobba på sin hockeysmartness. Han måste lära sig att avväga när man ska skjuta och när man ska passa. Förra säsongen gjorde han tvärtemot nästan varenda gång, dvs tog skott i dåliga lägen/vinklar trots att en medspelare fanns fri i slottet och passade (till en medspelare som hade mycket sämre position) när han själv hade kanonläge att skjuta. Sen ser jag gärna att Lilliz ska få chansen i någon av de två PP-uppställningarna.
 10. Läs det jag skrev igen.
 11. Det enda som är blekt i år (igen) är din förmåga att skriva konstruktiva inlägg.
 12. Känns väldigt idiotiskt att kasta bort en sådan som Lilliz. Killen är 26 år och har sin "primetime" framför sig. Hans första säsong i klubben slutade med 21 poäng, 0,4p/match i snitt. Tilläggas bör då att han spelade i tredje eller fjärde-linan under ungefär halva säsongen. Ja, han fick en del chanser i PP men knappast samma förtroende som han hade i BIK. Killen har ju sjuk hockeysmartness och jag tror absolut att han kan komma upp över 0,5p/match om han får chansen kommande säsong. Då är han helt plötsligt i Åslund-klass, rent poängmässigt dvs.
 13. Lilliz?
 14. Märkligt det där. Vissa spelare verkar vara helt okej att hata (och till och med bojkotta klubben för), sålänge det passar skribenten. Men nämner man minsta lilla negativa sak om någon av skribentens favoritspelare så blir det ramaskri
 15. Ryno var som bäst fram till jul. Då dominerade han hela isen. Hade lite tyngre andra halva. Alex var grym rakt igenom. Nygård lika så. Jag säger inte att kapaciteten inte finns där, men jag försöker förklara för dig varför jag tror att Åslund inte är någon favorit hos många.