Bengan

Moderator
 • Content count

  806
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

409 Excellent

About Bengan

 • Rank
  Spammare

Recent Profile Visitors

1 106 profile views
 1. Jag har haft honom som "hjälptränare" när han fortfarande var aktiv/i början av hans tränarkarriär och då var han en riktig pådrivare och riktigt "het". Så den Johan ni ser i intervjun är inte den Johan som står i båset.
 2. FBK redovisar ett plus resultat på 39,4(!) miljoner för koncernens verksamhetsår. Visserligen tack vare försäljningen av FBK-center. Men nu kan man ju lugnt säga att pengarna för en riktigt bra andracenter finns.
 3. Nästintill alla spelare är på plats sedan en bra tid tillbaka. Några få har ju special-program. Dicken rehbar fortfarande i Stockholm tex. Men finns ju en del att skriva om från barmarksträningen. Likt innebandy-klippet kan man bara köra lite rullande kamera från de olika barmarksträningarna med lite intervjuer här och där i klippet. Det hade iaf jag uppskattat och SÅ lång tid tar det inte.
 4. För övrigt tycker jag att det är väldigt dåligt med artiklar/videor från Färjestad just nu. Skulle dom inte satsa mer på att nå ut till fansen med massa bilder/reportage/videor när dom anställde Stefan? Det är ju nu, när all annan media har släppt hockeyn, som man verkligen vill ha lite att läsa/kolla på.
 5. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Känns som att vi har en annan bredd än tidigare år. Så länge Pennerborn kan ta vara på de unga, talangfulla spelare som vi befogar över. Jag tror och hoppas att Törngren och Lindquist tar klivet upp och blir stabila SHL-spelare. I en kedja tillsammans med Asplund så kommer dom göra den svenska hockeypubliken förälskad i sin fart och finess. Vi kommer ha kanske SHL allra bästa fjärdekedja med Lilliz - L. Persson - Åslund. Sist vi hade SHL:s bästa fjärdelina (09) vann vi också guld och Åslund spelade som komplement till JJ och Norda. Nu kan man såklart inte jämföra JJ/Norda med Lilliz/Persson men bredden i årets trupp är något jag gillar starkt. Återigen vill jag bara påpeka avsaknaden av högerskyttar i laget, hoppas verkligen att centern som ska ta platsen i andrakedjan mellan Dick och Martin är en högerskytt. Visst, rätt spelare/person osv väger tyngre men får man önska så hade en högerskytt varit att föredra. Två alternativ som jag personligen hoppas diskuteras är Derek Ryan och Oskar Sundqvist. Den förstnämnde är såklart den jag hoppas mest på med tanke på hans fart och finess samt kemin till Martin J. Men han är ju säkerligen den dyrare utav dom. Sundqvist är väl kanske dock någon som endast skulle stanna en säsong för att sedan försöka slå sig in i NHL igen. Båda hade riktigt bra säsonger i år men är ännu kontraktslösa, så FBK får säkerligen vänta ett tag om man vill ha någon utav dessa.
 6. Ja, och det var det jag ville få fram med mitt svar till "Janne". Fram tills att jag fick reda på att Lajunen var klar för Lugano så var han i mina ögon inte en orealistisk värvning. Visst har han gjort det väldigt bra de senaste två säsongerna, men finska ligan väger såklart inte lika högt som om han hade haft samma poängskörd i SHL. Givetvis kan vi inte mäta oss ekonomiskt med NLA eller KHL, det vi kan mätas oss med (och iaf är bättre än Ryssland) är livskvalitén. Visst, hamnar du i ett Moskva-baserat lag eller annan större rysk stad så är levnadsstandarden helt OK men är du en spelare i mängden så är det ju kanske inte så lätt att välja exakt vilken klubb man vill. Heter du Crosby, Malkin eller Glugg-Ove så kan du givetvis bestämma exakt vart du hamnar i KHL. Schweiz har liknande levnadsstandard som Sverige och bättre betalt men är dock en betydligt sämre liga än SHL. Allt beror ju på vad du som spelare drivs av. Pengar, livskvalité för familjen eller utmaningen att spela i en bra liga. Jag vill påstå att alla tre nämna ligor har två tunga saker att erbjuda: 1. KHL, Pengar och världens näst bästa liga. 2. SHL, Livskvalité och världens tredje bästa liga. 3. NLA, Pengar och livskvalité.
 7. Suck.......Ja, Lajunen är klar för Lugano. Men spelaren Jani Lajunen (eller liknande), utan kontrakt, hade inte varit orealistisk. Eller hur?
 8. Lajunen tycker jag inte är orealistiskt. Da Costa är kanske mer av en dröm, men å andra sidan kan det vara mer än pengarna som styr vart en spelare hamnar. Att Ryssland inte är det trevligaste landet att bo i har ju bekräftats från många spelare som åkt till KHL och "gjort sina år", för att bättra på spargrisen. Sannolikheten att han lämnar KHL är väl kanske inte så stor, och den är än mindre att han väljer SHL före NLA tex. Men nog måste man ju få hoppas/drömma lite Så länge det inte blir en ny Klepis/Cullen/Stapleton/Sjöström osv. Där man chansar på en "rutinerad" (läs trött) herre som har gjort massa poäng för 15 år sedan, så blir jag inte missnöjd. Men våga satsa på en Jack Connolly-typ istället, utsedd till säsongens bästa college-spelare etc. Nu föll han inte riktigt så väl ut som man hoppades men han kostade säkerligen inte mycket och träffar man rätt så finns det nog ett och annat guldkorn att hämta.
 9. Ah okej, det hade jag missat. Synd!
 10. Dom två centrarna som man skulle kunna tänka sig är aktuella från VM är väl just nämnda Lajunen eller Da Costa. Personligen skulle jag gärna se defensivt starke Lajunen mellan offensiva Axelsson och Johansson. Men stoppar man in Da Costa där så skulle man ju inte gråta heller. Då får man också ett hot med högerfattning, vilket jag tycker årets trupp saknar.
 11. Hahahahaha, ja men nej fast ah men nä absolut inte 😂
 12. Kanske kan vara spel för gallerierna för att inte trissa upp priset i en budgivning eller så är det helt enkelt så att FBK inte är Teds förstaval
 13. @Stoff, här har du det jag skrev som vederbörande ville vrida lite extra på.
 14. Ta gärna fram detta eftersom du verkar veta exakt när detta skrevs.
 15. Att han skulle lämna, nej. Det skrev jag aldrig. Gör din research innan du börjar kasta tomater.