Sign in to follow this  
Followers 0
Ciwwaf5

Aftonbladet Plus - Begär här (Sportrelaterade)

84 posts in this topic

På förra forumet hade vi ju en sida där tanken var att de med Aftonbladet plus skulle dela med sig av artiklar som var hockeyrelaterade. Det var en uppskattad idé och jag tänkte börja med att fråga om någon skulle kunna dela "Så mycket tjänar bossarna i SHL" ? :)

Ursäkta, missade länken, men nu ligger den där

Edited by Svennis
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Måste fylla på min, när det är gjort kan jag saxxa lite.. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, har legat på latsidan. Ska försöka lösa detta ikväll. 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hur många tippar att Wennerfjant har SAIK som etta? 

​Haha,, jag gissar på SAIK eller HV :D haha 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror mer på att dom drar upp Djurgården 58-63 eller Brynäs 64-72 eller nån annan relik. 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det står ju dock i den lilla text man får läsa att han har dom som femma. Men då lär det blir 1. Djurgården , 2, Brynäs, 3, IK Göta, 4, HV71, 5, SAIK, 6, Färjestad osv

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Någon som kan dela med sig av denna artikeln?

Hur många tippar att Wennerfjant har SAIK som etta? 

Tror mer på att dom drar upp Djurgården 58-63 eller Brynäs 64-72 eller nån annan relik. 

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korrekturläsning är inte riktigt deras grej... Antar att det ska stå 1997-2011 på FBK annars stämmer ju inte texten. Lustigt att han skrivit fel två gånger bara...

Undrar vad kriterierna är när inte FBK:s fem finaler och två guld på sex säsonger 1986-1992 inte platsar, men t ex Malmös och hvs peakar gör det...

Han kanske tänkte att han täckt in dessa år när han skrev fel i början?

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitter på aftonbladet plus och delar gärna med mig. Hur gör man på lättaste sätt Stoff? tar du screenar eller hur gör du??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skaffa imgur appen för chrome! :) finns captur page där 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag vet inte riktigt om det där läsbart, lite klurigt detta

Edited by August
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag vet inte riktigt om det där läsbart, lite klurigt detta

Kopiera texten bara då, och klistra in här. Funkar ju det också.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kopiera texten bara då, och klistra in här. Funkar ju det också.

Importerna i svensk hockey blir fler och fler – men långt ifrån alla är succé.

Sportbladets jury rankar här de största utländska flopparna i elitserien (som nu heter SHL) sedan starten 1975.

 •  

 •  

 •  

  25. Alexander Kozjevnikov, f, AIK

  ”Sasha” producerade 14 poäng (5+9) på 16 matcher för AIK säsongen 1989-90. Obegripligt många poäng då ryssens fysiska status var sämre än en pensionärs. Karln påminde om Bambi på hal is eftersom han åkte på lädret och ofta satte han sig i bilen och rökte före och efter träningarna. Halvvägs in i säsongen gjorde sig AIK av med den egensinnige ryssen.

   

  24. Krisjanis Redlihs, b, Linköping

  Letten kom till LHC säsongen 2007-08 från ryska Amur. Men tränaren Janne Karlsson var inte alltför imponerad.

  Även när LHC hade som värst problem på backsidan kunde Redlihs få sitta hela matcherna på bänken samtidigt som laget gick runt på fem backar. Efter noll poäng på de nio matcher Redlihs fick delta i insåg sportchefen Johan Hemlin sin felscoutning och skeppade iväg letten till Hamburg.

   

  23. Marek Malik, b, Malmö

  Den tjeckiske jättebacken kom 21 år ung till Malmö från NHL-klubben Hartford Whalers inför säsongen 1997-98. Förväntningarna var stora, men Malik klarade inte alls av att åter ställa om till stor rink. Efter en misslyckad säsong återvände han till NHL – där han växte ut till en bjässe som gjorde nio säsonger i Carolina Hurricanes, Vancouver Canucks, New York Rangers och Tampa Bay Lightning.

   

  22. Jarmo Kekäläinen, f, Västerås
  Värvades för stora pengar till Västerås inför säsongen 1994/95. Förväntningarna var stora på centern som hade gjort 55 NHL-matcher för Boston Bruins och Ottawa Senators. Men flytten till Sverige blev allt annat än lyckad. Kekäläinen gjorde blott sex poäng (2+4) på 32 SHL-matcher och avslutade, bara 29 år ung, den aktiva karriären när spelåret var över. De dyra, misslyckade värvningarna under 1990-talet lade grunden till att Västerås IK gick i konkurs i juni 2000.

   

  21. Niko Dimitrakos, f, Modo

  Grek-amerikanen var en av elitseriens bästa spelare när han spelade i Skellefteå säsongen 2008-09 och producerade 44 poäng på 54 matcher. Det gav honom säsongen efter ett kontrakt med KHL-laget CSKA Moskva.

  När Modo värvade tillbaka Dimitrakos till Sverige 2010-11 var förväntningarna höga – men nu var all stjärnglans borta. Efter bara fem poäng och -5 i plus/minus-statistik på 22 matcher fick Dimitrakos sparken och hamnade i tyska Adler-Mannheim.

   

  20. Janne Laakkonen, f, Timrå

  När finländaren kom till Timrå 2005-06 var förväntningarna höga eftersom han under flera säsonger hade varit en pålitlig poängmaskin i HPK.

  Men efter en poäng på sex matcher var Timrås tålamod slut och Laakkonen skickades hem. Frågan är om inte Timrås sportchef Kent Norberg borde ha haft större tålamod för i HIFK var Laakkonen plötsligt en poängspruta igen med 31 poäng på 32 matcher.

  Laakkonen spelade förra säsongen i division 1-laget Sundsvall.

   

  19. Ben Perreault, m, Modo

  Kanadensaren hade gjort tre säsonger i Sverige (division 1-lagen Falun och Västerås) innan han kom till Modo säsongen 1981-82. Där upptäcktes ett, för en målvakt, helt förödande handikapp.

  Efter att Perreault hade släppt in ett skott från mittzonen i 7–6-förlusten mot Timrå slog läkare fast att målvakten led av synfel, han såg helt enkelt inte pucken när motspelarna sköt från långt avstånd. Han skickades således hem efter bara nio matcher.

   

  18. Ryan Vesce, f, Skellefteå

  Amerikanen hade under flera säsonger öst in poäng i AHL, finska ligan och KHL, men när han säsongen 2012-13 hamnade i Skellefteå var det plötsligt slut på poängproduktionen. Trots att Skellefteå gick som tåget och senare på säsongen vann guld så hade Vesce svårt att komma till sin rätt och efter bara sex poäng på 22 matcher skickades han iväg till finska Blues.

   

  17. Antti Virtanen, f, Skellefteå

  Finländaren hade öst in poäng i finska Jyp och förväntningarna var höga när han kom till Sverige säsongen 2006-07. Men i Skellefteå blev han inte långvarig. Redan efter nio omgångar (tre assistpoäng) fick han kicken och flyttade i stället till Linz i österrikiska ligan.

   

  16. Mike Morrison, m, Modo

  Nu är det väl kanske inte den gode Mike som ska lastas, utan snarare sportchefen Fredrik Andersson, som värvade det amerikanska sållet från slovenska Olimpija Ljubljana.

  Morrison fick chansen i tre matcher innan det var tack och adjö. Då hade han en inte så imponerande räddningsprocent på 84,7.

  Säsongen efter avslutade han karriären i ECHL-laget Utah Grizzlies med att släppa in nio mål i en match.

   

  15. Jason Woolley, b, Malmö

  Den kanadensiske backen kom till Malmö säsongen 2006-07 med över 800 NHL-matcher i bagaget. 1998-99 hade han vunnit poängligan för backar i Stanley Cup-slutspelet. Det var dock inget de svenska åskådarna kunde begripa när de såg honom. Efter sex poäng på 31 matcher i SHL och sju poänglösa matcher i kvalserien avslutade Woolley karriären efter Malmö-tiden.

   

  14. Jonathan Cheechoo, f, HV71

  Forwarden hade producerat 47 poäng på 81 matcher för NHL-klubben San Jose Sharks innan han kom till HV71 under lockoutsäsongen 2004-05. HV var förvisso ett sjunkande skepp, men ynka fem poäng (5+0) på 20 matcher var nog inte vad HV hade räknat med av kanadensaren. Säsongen efter öste han in 93 poäng på 82 matcher för Sharks.

   

  13. Kyle Wanvig, f, Brynäs

  Kanadensaren, som hade öst in poäng i AHL, kom till Brynäs under säsongen 2008-09 efter en misslyckad KHL-sejour i Amur Chabarovsk. Tuffingen blev snabbt en publikfavorit i Gävle – men spelmässigt var han en flopp. Efter tre poäng (2+1) på 18 matcher fick Wanvig sparken. Signifikativt avslutade han med att dra på sig ett matchstraff.

   

  12. Marko Virtanen, f, Färjestad

  Finländaren öste in poäng som lagkapten i Jyp, men när han drog på sig FBK-tröjan säsongen 1996-97 förvandlades han till en osäker pojkspelare. Efter bara ett mål på 16 matcher bytte FBK bort Virtanen till SSK och fick Vjatjeslav Butsajev i utbyte.

   

  11. Kay Whitmore, m, Södertälje

  Den förre NHL-målvakten kom till SSK säsongen 1996-97 och inledde sin Sverige-sejour med att få matchstraff i debuten. Utöver det spred han returer till höger och vänster. På de 25 matcher han hann göra innan SSK hade vett att göra sig av med honom noterades Whitmore för den skrämmande låga räddningsprocenten 85,8.

   

  10. Roman Cechmanek, m, Linköping

  Den före detta Flyers-målvakten skulle ge stabilitet åt LHC:s försvar – men det blev snarare tvärtom. Tjecken övertygade inte alls, bänkades ofta till förmån för Jonas Fransson, och fick i slutet av januari 2007 kicken, efter 26 framträdanden. Linköping värvade i stället Rastislav Stana från Malmö.

   

  9. Jan Novak, b, Skellefteå

  Skellefteå värvade den tjeckiske VM-backen från KHL-laget AK Bars Kazan 2007. Tanken var att han skulle bli lagets försteback – men så blev det inte. Redan efter tio matcher (noll mål, en assist och -3 i plus/minus-statistik) fick han sparken. Skellefteå lyckades skepp iväg honom till Kärpät – där han också misslyckades.

   

  8. Petr Leska, f, Södertälje

  Forwarden hade flera poängstarka säsongen bakom sig i tjeckiska ligan innan han värvades till Södertälje säsongen 2005-06. Året före hade han öst in 49 poäng på 52 matcher.

  Men i SSK blev han en dunderflopp. Efter noll poäng och -3 i plus/minus-statistik köptes han ut från kontraktet redan efter sex matcher och återvände till HC Zlin. Väl hemma i Tjeckien hittade han dock tillbaka till sin pålitliga poängproduktion igen.

   

  7. Ville Vahalahti, f, Linköping

  Finländaren kom till LHC som en stjärna inför säsongen 2007/08. Han hade varit kapten i TPS och gjort 44 poäng den föregående säsongen. Tvåårskontraktet med Linköping bröts dock redan efter första säsongen. Finländaren hade då bara mäktat med fyra mål och åtta assist på 53 matcher.

   

  6. Richard Zednik, f, AIK

  Med två OS-turneringar och närmare 800 NHL-matcher i bagaget kom legendaren Richard Zednik till AIK på ålderns höst. Med facit i hand skulle han ha lagt av i tid. Slovaken var matchotränad, föreföll ointresserad av att spela, och bänkades. Efter fem poäng på 18 matcher var hans karriär över.

   

  5. Joni Lehto, b, Luleå

  Den finländske backen värvades inför säsongen 1996-97 till Luleå från Lukko med ryktet att ha ett vansinnigt hårt slagskott. När han valde tröjnumret 44 fick han snabbt smeknamnet ”Magnum 44”. Men puffran visade sig vara laddad med lösa skott och efter bara ett mål på 28 matcher skeppades Lehto iväg till Frankfurt.

   

  4. Shawn McEachern, f, Malmö

  Amerikanen hade varit lagkapten i NHL-laget Atlanta Trashers och säsongen före producerat 55 poäng på 82 matcher. Med över 900 NHL-matcher på meritlistan var förväntningarna stora när han kom till Malmö under slutet av lockoutsäsongen 2004-05.

  Men McEachern var en skugga av sitt forna jag och noterades för ynka tre poäng och -9 i plus/minus-statistik på 16 matcher.

   

  3. Tyler Arnason, f, Brynäs

  Den poängproducerande stjärnan i Chicago (55 poäng på 82 matcher) värvades till Brynäs under lockouten 2004-2005. Men i Gävle var han mer intresserad av nattlivet än ishockey. Han hade dessutom mage att bli förbannad när han petades i power play. Brynäs fick nog av centern redan efter fyra matcher och noll poäng och kickade iväg honom.

   

  2. Jussi Makkonen, f, Frölunda

  Centern hade säsongen före kommit fyra i den finska ligans poängliga med 59 poäng på 57 matcher. Det var få i Scandinavium som trodde på detta faktum när Makkonen drog på sig Frölundatröjan under säsongen 2009-10. Efter nio matcher, en assistpoäng och -8 i plus/minus-statistik fick Makkonen sparken och återvände till Finland.

   

  1. Bryan McCabe, b, HV71

  Backen hade under flera säsonger varit en pålitlig poängspruta i Toronto – fram tills han kom till HV71 under lockoutsäsongen 2004-05. De regerande mästarna insåg förvisso lite väl sent att man inte skulle klara sig utan NHL-förstärkningar, men det var knappast en sån som McCabe laget behövde. Efter bara ett mål – men väl 30 utvisningsminuter och -12 i plus/minus-statistik – åkte McCabe hem till Kanada ”av familjeskäl” efter tio matcher. Han återvände aldrig till Sverige.

  Noterbart i sammanhanget är att McCabe året efter lockouten gjorde sin poängbästa säsong någonsin med 68 poäng på 73 matcher.

   

  Sportbladets jury: Hans Abrahamsson, Hampus Hagman, Johannes Hägglund, Emil Karlsson Lagnelius, Kalle Karlsson, PeO Larsson, Linus Norberg, Tomas Ros, Mats Wennerholm.

   

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag vet inte riktigt om det där läsbart, lite klurigt detta

​Tips är att ändra källkoden på sidan när du kopierar. Ta bort skiten jämter och gör "div"en som innehåller texten större. :) man kan även stryka sitt namn med detta. :) 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag vet inte riktigt om det där läsbart, lite klurigt detta

​Det är läsbart!
Gör bara följande för att få upp det i normal storlek.

* Högerklicka på bilden, välj att öppna den i "ny flik"
* Förstora till normal storlek med förstoringsglaset (i den flik som bilden öppna sig)

Och tack till er som lägger in dessa artiklar, alltid kul att läsa! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ser att det ligger en intervju med Nygga på sportbladet men det krävs plus konto för att läsa. Någon som kan göra likt posterna ovan?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  Chatbox
  Uppdateringsfrekvensen är 10 sekunder
  Load More
  You don't have permission to chat.